Skatteåterbäringen och fynd

Efter besöket på sjukhuset i går eftermiddag tog jag en lång promenad längs hela Ringvägen och sen upp för hela Götgatan. Stannade och åt en glass och lite kaffe i stället för lunch, för det får man minsann göra i samband med sjukhusbesök. Satt i solen på Medis, tillsammans med hundra andra, och njöt en stund. Förutom när studentflaken åkte förbi – jävlar så högljudda en del kids är! Sen insåg jag att skatteåterbäringen har kommit!

Jag fick en rejäl summa i år, med tanke på min vanligtvis fyrsiffriga inkomst så blir en extra, lika stor klumpsumma väldigt stor. Det ska ju sparas och användas under året vid behov, men jag tänker ändå lägga en tusenlapp eller två på roliga saker som kläder eller utflykter. Började faktiskt redan i går, och spontanköpte en superfin märkeskavaj på Myrorna för hundra spänn.

Myrorna logo

Det är helt omöjligt att hitta snygga kavajer i butiker, för mindre än tusen spänn. H&M-kavajerna har varit skitfula i flera år, och jag har varit på jakt länge. Den här var i alla fall normallång (hatar midjekorta kavajer) med två svarta knappar, i klassiskt snitt. Perfekt, i nyskick, ett riktigt fynd.

För ett par år sedan när skatteåterbäringen kom, så räckte det nästan till en varmkorv. Det blev inte ens utbetalt. Och visst är det trevligt med en extra summa pengar helt plötsligt, men när man inte har det så fett till vardags så föredrar jag att få mer per månad i stället, och vara utan skatteåterbäringen. Eller både och, i en perfekt värld. Men om det visar sig att jag är helt utan inkomst mellan 23 april och 31 juli så kommer de här pengarna väl till pass – även om de inte alls räcker på långa vägar. Inte ens till avgiften för att bo… Har du fått skatteåterbäringen ännu, eller hör du till en av dem som får betala?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/skatteaterbaringen-och-fynd/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. När man har varit på sjukhus får man äta glass till lunch. Så är det bara. När det gäller skattepengar får även jag tillbaka en del sekiner. Dom sparar jag då jag brukar sakna inkomst över sommaren. Eller i alla fall har en uslare inkomst.
  Bäst är att ha pengarna varje månad men jag ser det som ett sparande till sommaren då jag behöver slantarna.

  P.S För övrigt har det mesta på HM varit skitfult i flera år. Ibland har man tur och hittar något bra. D.S

  1. Japp, det är lite som när man är på roadtrip – man får äta vad man vill!

   Skönt att du får tillbaka, när du har sådan ojämn inkomst! Det blir ett sorts sparande för mig också, men jag får pytsa ut det lite per månad i stället. Och ja, det finns inget vettigt på H&M! Någon gång kan man ha tur och hitta något snyggt, men det är i ytterst enstaka fall! Jävla mode.

   1. Jäpp… Modet är konstigt. Alla vill vara unika men samtidigt inne. Svårt att uppnå det om man handlar på HM, Vero Moda och allt vad det heter. Kör man en annorlunda stil är man udda och konstig enligt trendsättarna, Men man blir UNIK. Det har de inte fattat.

    Har funderat på det där med mode många gånger. Är man känd får det se hur knasigt ut som helst men som vanlig dödlig ska man vara unik OCH som alla andra. Hur funkar det?
    Jag kör på min stil och trivs med det. Vad andra tycker försöker jag strunta i. Jag vågar vara unik. Vad vågar dom? Hmmm… Vår nog skriva på bloggen om mode. 😀

    1. Tycker alla som gillar och följer mode ser precis likadana ut! Det blir bara tråkigt. Ingen jävel är särskilt unik, i alla fall inte mer än någon annan. Ser nog inte heller riktigt ut som de flesta andra, och har nog aldrig köpt något som är inne. Å andra sidan sticker jag inte ut särskilt när jag kör med kjol och blus, eller kostymbyxor och en topp. Jag är i alla fall inte unik! 🙂

 2. Inget fel i det. Du passar ju in och även om det inte är modet är du välklädd. Absolut viktigare än att passa in i mall någon hittat på. Man ska göra det man vill och må bra. 😀

  1. Helt sant. Just nu går jag omkring i en bikini inköpt för sisådär tio år sen, hur bra som helst! 🙂 Dags för bad snart!

  • Farsan on juni 6, 2013 at 13:58
  • Svara

  Helt rätt pris för en kavaj. Som om jag köpt den själv.

  1. Visst var det bra! Bästa fyndet på länge!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: