Solglasögon

Jag har ett par skitsnygga solglasögon som jag verkligen älskar. Det är ganska stora, med tonade glas, och mörka bågar med lite mönster på skalmarna. Jag brukar sällan passa i solglasögon, men de ser faktiskt riktigt bra ut på mig. Vid något tillfälle lånade R dem av mig, han skulle köra bil och hade glömt sina egna, och ungefär så här blev reaktionen – sen köpte han ett eget par som var i stort sett likadana, men utan mönster!

Solglasögon. Nya solbrillor.

En annan gång snodde han ett par från sin mamma, och de har hon aldrig fått tillbaka. Nån gång hittade han ett par på Kebnekaise, som han tog med sig hem… Han är lite som jag, passar inte heller i vilka solglasögon som helst. Förra sommaren hade jag himla tur och hittade ett par skitsnygga pilotbrillor som faktiskt var lagom stora och satt bra, på en bensinmack för en väldigt billig penning. Sånt händer aldrig mig annars.

Och apropå pilotbrillor, är det inte jäkligt fult med tjejer som har alldeles för stora pilotbrillor, så att de liksom döljer halva ansiktet? Särskilt fult blir det om de som bär brillorna är väldigt smala. Och pilotbrillor som sitter för långt nere på näsan gör att man ser ut som en gris.

Har svårt för solglasögon som inte är genomskinliga (alltså att man ser ut, men inte in). Eftersom en stor del av kommunikationen faktiskt sker med pyttesmå rörelser med ögonen, så är det lätt att man verkar som om man inte bryr sig det minsta när man bär såna. Visst kan en del vara snygga, så länge personen i fråga tar av sig dem när de pratar med någon. Jag är i alla fall nöjd med de två par jag har, trots att det är väldigt lite att växla mellan. Det är väl bara en tidsfråga innan jag antingen sätter mig på några eller tappar bort dem…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/solglasogon/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.