Tallpollen

Det har varit en riktig explosion av tallpollen på lantstället de senaste dagarna. Allting blir knallgult och dammigt på bara några minuter! Jag stod ute i solen och skrev ett blogginlägg på mobilen, och efter fem minuter var skärmen så täckt av gult damm att jag var tvungen att torka av den för att se något i solen!

Sen var jag ute på en liten promenad runt området med ”svärmor” och vovven (som även hon blev en aning gul), och passerade några tallar fulla med blommor. Eller vad det nu är. Visst borde det vara blommor om de sprutar pollen omkring sig? Så här såg de i alla fall ut.

Tallskott. Tallpollen yr i luften nu!

Om man råkade peta till kvisten så kom det ett stort gult moln flygandes, så självklart var jag tvungen att försöka putta på den och fota samtidigt. Eftersom grenen rörde på sig så blev det en aning suddigt, men kolla molnet av tallpollen! På vissa ställen såg det ut som någon grillade, för det yrde verkligen!

Tallskott. Tallpollen yr i luften nu!

Allt är gult tills det regnar, det är ingen idé att gå och städa bort det vartefter. Som tur är så känner jag absolut ingenting av att andas in tallpollen, så jag slipper allergibesvär. Men för er som är överkänsliga – gå inte ut i skogen!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/tallpollen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.