Utflykt längs E4

I går hoppade jag och älskaren R in i bilen för att åka på utflykt. Vi utgick från lantstället, och hade absolut inget mål. Dessutom utgick vi ifrån att allt var stängt, eftersom det var söndagen efter midsommar, och förutom ett och annat litet café på vägen så var i alla fall den här delen av Sverige igenbommad.

Det blev en ganska lång utflykt, med en del trevliga saker att se längs ganska många mil på vägen. Vi åkte på småvägar till Nävekvarn, där vi fick oss lite lunch. Råkade hitta ett vernissage på caféet där det såldes små suddiga akvarellmålningar för en tusenlapp per styck. Hmm… Sen fortsatte vi vidare neråt Kolmården, och svängde runt lite i de krokarna. Stannade ut utforskade en del av landet som dog när nya E4 byggdes.

Helt öde. Det såg ut som tiden stannat där, och naturen började ta över uteplatser och trappor. En gång i tiden säkert riktigt flott, för de hyfsat välbärgade ligger det på lagom dagsetapp-avstånd från Stockholm om man ska vidare söderut, eller bara lagom långt för en utflykt. Men sen en vacker dag stängde det tvärt, utan att göra något med all inredning. Ett stort hotell bredvid värdshuset såg ut att ha varit igång till bara för ett par år sedan, men det har förfallit väldigt fort. Märkligt.

Hur som helst, vi kikade på lite liknande ställen längs gamla E4 innan det dåliga vädret började försvinna, och det blev alldeles för varmt i bilen. Då drog vi hem, och hade en perfekt lat söndagseftermiddag – jag slappade och R mekade med något.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/utflykt-langs-e4/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.