Vas från Johansfors

Häromdagen skrev jag om att jag hämtat några vaser från ”svärisarnas” utrensning i skåp och hyllor hemma i huset, och jag måste visa en till. Jag vill nämligen veta lite mer om den! Det är en vas från Johansfors, kanske 40 centimeter hög, och med någon sorts stiliserad funkis-blomma på framsidan. Eller bara prickar i ett mönster som ska efterlikna en växt, svårt att säga. Vet inte om det är graverat in i glaset på något sätt, eller hur det funkar.

Vas från Johansfors i glas med en stiliserad funkisblomma

Så ser den ut, och jag gillar den verkligen! Jag har letat på internet efter något liknande, men inte hittat något alls. Ungefär när tillverkade de såna här vaser, har de något namn, och hur mycket kostar de att köpa? Har kollat på andra vaser från samma ställe, men ingen annan är ju ens i närheten lika snygg som den här! Så, hjälp! Vet du något om en sån här vas från Johansfors? Lämna gärna en kommentar i så fall!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/vas-fran-johansfors/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jonas on juni 14, 2013 at 05:28
  • Svara

  Tja, du har ju bidragit med vem som tillverkade den vilket är en nyhet för mig så.. Jag har en identisk vas så när som på gravyren. Den är ett av farsans skyttepris och om inte minnset sviker mig så är årtalet 1962. Ha det!

  1. Där ser man, tack för info! 🙂

   • olle on november 11, 2017 at 14:06
   • Svara

   jag såg en sådan vas idag,mycket kan den vara värd?

   1. Har tyvärr ingen aning, mitt bästa tips är att kolla auktionssajter.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: