Veckans plus, vecka 22

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan har det varit skitsvårt. Jag har ju varit mestadels ensam på lantstället, och det har inte hänt ett enda dugg. Hittat lite söta djur, städat och pysslat, varit på en liten utflykt. Helgen har varit hemsk hittills, så den glömmer vi. I stället förtränger vi alla tråkigheter och ser tillbaka ytterligare ett par veckor. En dag när jag väntade i telefonkö till någon myndighet, kom jag på att jag borde se över mitt telefonabonnemang hos Tre.

Telefon

Jag ringer inte särskilt mycket, skickar mest gratis sms med mobilsurf, men telefonen är min enda källa till internet när jag är på lantstället. Jag brukar använda den som modem där, så jag har 10 GB surf. Det är för mycket hemma till vardags, men på somrarna och helgerna på lantstället, eller när jag inte är hemma är det bra. Jag kan dessutom dela det med R, så han slipper köpa extra surf till sitt kontantkort.

Tänkte att jag kanske ändå kan ha något pott-abonnemang och bara ha extra surf på somrarna, så jag ringde och frågade. Det visade sig att det jag har nu är det billigaste de har att erbjuda (och konkurrenterna har ingenting bättre heller), för annars skulle det kosta multum att både ha möjligheten att surfa, och att köpa extra datatrafik bara då och då.

Jag brukar hamna mellan 3-400 kronor i månaden, vilket är riktigt billigt med tanke på att jag slipper ha ett mobilt bredband också, och jag kan dela det med R. Men eftersom jag varit kund där ganska länge, tog mig tid att ringa och se över det, och de inte kunde erbjuda något bättre, så gav de mig fortsättningsvis 20% rabatt på mitt nuvarande abonnemang. Veckans plus går alltså till Tre – jag har bara goda erfarenheter av dem!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/veckans-plus-vecka-22/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuni 2, 2013 kl. 17:10
  • Svara

  Jag hade Tre som mobilt bredband förut, via sms-kort i en usb-sticka (ett modem). Stickan var nästan större än min leksaksdator… Och den funkade inte optimalt. Däremot var den snabb när den väl funkade.
  Jag har lina från Bredbandsbolaget och nappade på ett erbjudande från dem om trådlöst strax före min operation. Funkar skitfint! Fast jag har kvar min snabba lina hemma också – så länge jag får en inkomst har jag råd. När inkomsten upphör får jag säga upp nåt och det blir nog linan.
  Men som sagt, 3 är bra – när det funkar! Det är i alla fall min erfarenhet!
  2+1 = eh… 3!

  1. Ja, jag har inte råd med två, och det fungerar faktiskt riktigt bra på det här viset! Har aldrig varit med om att det inte har fungerat heller, så jag kanske har haft tur!

  • Tofflanjuni 3, 2013 kl. 19:24
  • Svara

  Jag har bara råd med både lina och trådlöst så länge jag får lön, förstås. Och det blir, vad jag vet, två månader till.
  Tre-stickan var betydligt mindre än det modemet till det trådlösa, men det trådlösa sätter man å andra sidan bara i eluttaget – går att ta med sig om man rör på sig.
  Allt är bra – när det funkar! Och det är ju det viktigaste! Det har ju med täckning att göra.

  1. Precis 🙂 Tvivlar starkt på att Tre skulle vara lika bra i en stuga i skogen…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.