Veckans plus, vecka 23

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till en härlig dryck som smakar sommar – Froosh fruktsmoothie med smak av persika och passionsfrukt. Det är en av mina absoluta favoriter, men den är så dyr att det är väldigt sällan jag köper den. Det känns väldigt lyxigt att dricka ett glas till frukost ibland. Den innehåller bara frukt; ½ persika, ½ banan, ½ äpple, 1/5 ananas, 6 vindruvor, 2/3 aprikos, 1 passionsfrukt och en skvätt citronjuice.

Det finns en variant som är ännu godare, men det är Chiquitas variant med mango- och passionsfruktmak. Det finns ju tyvärr så många moraliska anledningar till att inte köpa något från Chiquita, så jag avstår oftast. De är ju på sina håll i världen ett riktigt skitföretag (eller i alla fall har varit), som bland annat har sponsrat terrorister i Colombia med 1.7 miljoner dollar. Det kostade dem 25 miljoner dollar i böter för brott mot USA:s terroristlagar, och förhoppningsvis även minskade intäkter från försäljning i det långa loppet. Så jag ser i alla fall inte en enda anledning till att köpa något från Chiquita, så länge det finns alternativ. Och det gör det ju – Froosh!

Nypressad juice från råsaftcentrifug med apelsin, äpple och mango

Det allra godaste är självklart att göra en egen smoothie, men jag brukar inte ha exotisk frukt liggande hemma, och det är just såna sorter som känns så härligt somriga! Det är inte så himla billigt att göra egna heller, förresten. Brukar göra en variant med banan och frysta hallon, men i stället för att ha en massa andra olika puréade frukter i, så tar jag vaniljyoghurt – men det är alldeles för jobbigt att göra i ordning när det ska gå fort på morgonen! En bra smoothie måste ha syrliga saker i sig, som kontrast till bananen, och Froosh har en perfekt balans mellan sött och syrligt. Veckans plus går alltså till somriga smoothies!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/veckans-plus-vecka-23/

2 kommentarer

    • Corinajuni 10, 2013 kl. 01:43
    • Svara

    Oh, I looove the fruit smoothies too 🙂 It is almost wrong that something tasting that good is also so healthy 🙂 Normally the tastier food is fattening or damaging an organ or another, but not the smoothies! 🙂

    1. I know, hahaha! It’s like liquid healty gold! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.