Veckans plus, vecka 24

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till någon de flesta tar för givet att kunna göra, om de så bara ville. Att cykla. Så enkelt, ett så bra färdsätt, och om man frågar vilken unge som helst (eller mig): Så roligt! Jag älskar fart och adrenalin, och efter en ganska lång period där jag inte har fått cykla, så är det så sjukt kul att svischa fram längs en skogsväg och känna farten i ansiktet.

Arga Klara på cykel

Ja, det gör ont, för än så länge så är det ingen större skillnad i ryggen efter operationen, men det är bara att mula i sig ett gäng morfinbaserade preparat och rulla iväg. Den enda skillnaden i smärta jämfört med tidigare är att utstrålningen i benet, trycket på ischiasnerven, har lättat sedan de tog bort diskbråcket. Visserligen bra, men inte hela världen. Ischias gör faktiskt inte så jäkla ont, och det påverkar inte alls livet på samma sätt som ryggsmärta. Det är mest som en störande liten mygga som håller en vaken på nätterna, men så länge man håller kroppen i rörelse så är det inte så farligt. Och motion är bra, så jag är glad att jag i alla fall får cykla!

Endorfiner är bra. Cykling (och annan motion) framkallar endorfiner, vilket är smärthämmande och påverkar samma receptorer som morfin. Så oavsett vad man har för åkomma, fysisk eller psykisk, så blir man lite mer lycklig och får lite mindre ont när man motionerar – jag tänker alltså fortsätta cykla så mycket jag orkar och kan. Veckans plus går till cykling – roligt, nyttigt och bra för miljön!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/veckans-plus-vecka-24/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuni 16, 2013 kl. 19:25
  • Svara

  Va??? Röra på sig när man har ont? Ska man inte ligga hemma och vara ett offer som gnäller på alla andra som inte fattar hur illa ställt det är? 😀

  Håller med dig att rörelse är bra i de felsta fall. Kan man röra på sig ska man röra på sig. Har själv precis kommit hem efter en 2-milatur till förorterna. Regn och en jävla massa motvind men ändå sä jäkla skönt. Cykla är kul även om det känns i arslet jag inte har. Hahaha…..

  Ett jäklans bra veckans plus.

  1. Jo, just ja, jag glömmer av mig ibland när jag försöker göra något åt situationen och leva ett vettigt liv! 🙂 Ska genast återvända till sängen!

   Precis, kan man röra sig så ska man, och i de flesta fall är smärta inte farligt. Men tydligen finns det folk som tycker att det är skönt att vara ett offer, och att ta egna initiativ för att förbättra sin livssituation är livsfarligt!!

    • Petterjuni 16, 2013 kl. 19:54
    • Svara

    Fantastiskt många människor som verkar gilla att tala om hur dåliga dom är men att det är någon annan som ska fixa deras liv. De har ju inte bett om att bli sjuka så därför har de inget ansvar att anpassa sig. Det ska någon anna fixa. Röra på sig det går ju inte för det har dom ju inte provat att göra. Bättre att käka piller och klaga över vad man inte kan göra fast man inte försökt.

    Skönt att du har en positiv attityd. Det gör mig glad och jag kan behålla min tro på mänskligheten. Tack.

    1. Haha, skönt att jag kan vara till någon nytta! 😀 Jag vet inte hur många gånger jag har suttit i grupp på sjukhus och smärtkliniker och tvingats lyssna på idioter i offerkoftor som kommer med bortförklaringar till varför de inte tränar minst tre dagar i veckan när de ändå är sjukskrivna. Jag hatar att lyssna på hur sjuka andra är. Jag bryr mig inte. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.