Veckans plus, vecka 25

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan har det ju varit midsommar, och det har utvecklats till en väldigt trevlig tradition här. Men det känns lite för allmängiltigt för att få veckans plus, så det går i stället till Cloettas fabrik med tillhörande godisbutik i Ljungsbro! Jag är en godisgris, inget snack om den saken, och jag gillar deras söta Center och härligt arrakssmakande Polly. Mmm! I min värld är det inte förbjudet att äta någonting, så länge man inte helt ohämmat mular i sig, och käkar gärna en chokladbit om dagen – eller två.

Plopp. Cloettas fabriksförsäljning av godis i Ljungsbro. Veckans plus

Det är alltid en trevlig avstickare att åka till där när man är på väg söderut. Om inte annat så är det kul att se hur mycket godis folk köper med sig, och höra hur snacket går. Dessutom ligger det nära Linköping, som för övrigt är en väldigt trevlig håla med mycket fint att se. Om det inte är en söndagförmiddag, det vill säga – då finns det inget att göra. Självklart var det en sådan vi råkade vara där i somras, och det gick knappt att hitta en kopp kaffe. Cloetta i Ljungsbro får alltså veckans plus, för det gjorde en tråkig dag lite roligare. Och visst känns Marabou i Sumpan ganska mycket sunkigare i jämförelse? De har inte någon fabriksförsäljning till allmänheten av andra sorteringens choklad heller.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/veckans-plus-vecka-25/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.