Veckans plus, vecka 26

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till AC i bilen. Ja, luftkonditionering. För er som har åkt i en bil utan AC en varm och solig dag på sistone, vet att det inte är så jäkla roligt. När man var liten var det ju inte en jävel som hade luftkonditionering, men nu för tiden är det sällan man åker i en bil som är så gammal att den inte har det. Förutom älskaren Rs bil, förstås. Men den är inte ens särskilt gammal, den var bara ett omodernt gammalt tjeckiskt härke redan när den var ny.

Bil

Det är lustigt hur fort man glömmer hur fruktansvärt obekvämt det är att åka omkring en solig dag utan AC. Det spelar egentligen ingen roll om det bara är 13 grader ute, eller 23 grader – solen steker på den där plåtburken så man blir ångkokt ändå. Är man dessutom inte helt frisk och ett av symtomen är spontan feber vid ansträngning eller värme, då är det ännu mindre roligt. Jag svettas inte heller, knappt ens på den tiden då jag kunde springa. Möjligen om jag sitter i en fuktig bastu, men aldrig någonsin annars, inte ens om det är 50 grader i bilen. Jag blir bara varm, matt, slö, får huvudvärk och feber, och orkar inte göra ett skit.

Så veckans plus går helt klart till luftkonditionerade bilar. När jag köpte min förra bil (för många år sedan) sa jag att jag aldrig mer skulle ha en bil utan AC, men jag sålde den när jag flyttade tillbaka till stan. Och självklart var jag tvungen att träffa en karl som inte tycker att det är så himla viktigt. Nåja, med lite tur faller den där biljäveln i tusen bitar snart. Det skulle faktiskt kunna hända när som helst – jag överdriver inte! Motorn och allt mekaniskt skulle funka, så han skulle väl kunna tejpa ihop skiten, men jag hoppas att han inte gör det.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/veckans-plus-vecka-26/

2 kommentarer

    • Mjuni 30, 2013 kl. 21:23
    • Svara

    Mm, AC är fint. Fast jag får värk och dessutom problem med luftrören. Men skönt är det!

    1. Hahaha, det gäller att hitta den tunna, ljuva gränsen mellan bra och dåligt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.