Aeroseum

Ja. I dag har jag varit på Aeroseum, ett museum i ett bergrum utanför Göteborg. Det var ett av militärens tillhåll under kalla kriget, men nu är det uppställningsplats för en del gamla flygplan och andra farkoster som användes på den gamla goda tiden. Tunnor, lansar, drakar och sånt. Och så lite information om spionage, atombomber och flygbaroner.

Intressant om atombomber på Aeroseum

Det visade sig att den första provsprängningen (på min pappas födelsedag, säkert på grund av tryckvågen) och bomben över Hiroshima bara var små fisar i rymden jämfört med de bomber som sprängts efter det. 15 kiloton, jämfört med Tzar bomba med 50 megaton. Helvete. De visste inte hur atmosfären skulle reagera när de blåste av den. Skulle den börja brinna? Haha! Och bara för att bevisa att jag faktiskt gick med på att åka dit:

Bevis på att jag varit på Aeroseum!

Så, nu vet ni det. Aeroseum var inte så tokigt, faktiskt. En del saker var väldigt lärorika, men tyvärr är ju en del, som vanligt, bara för småbarn. Det drar som vanligt ner betyget. Jag hänger ofta med på liknande saker eftersom mina bästa vänner gillar sånt. Har liksom lyckats få någon sorts grundkunskap, trots ett brinnande ointresse i ämnet. Som museum var det ganska taffligt, men det var ett häftigt bergrum.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/aeroseum/

2 kommentarer

  1. I en nästan likadan sån där grön kärra har jag under kalla krigets sista år kuskat runt i Sverige. Många är det platser jag besökt men inte vet var de ligger eller heter. Hahaha…
    Senare blev jag bandvagnsförare och fortsatte kuska runt men visste i alla fall nu var jag befann mig. Kanske fanns det en sådan bandvagn, Bv206, att beskåda?

    1. Jajamen, stor och grön var den. Det såg ut som om någon bara hade lämnat den en dag, för det stod en kaffekopp därinne, tillsammans med en massa papper och verktyg!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: