Bada och njuta!

I går fick jag verkligen en mysig dag! Eftersom de hade utlovat vackert väder så hade jag förberett älskaren R ända sedan i onsdags, på att vi skulle åka och bada. Han knorrade lite till en början, men jag hade spikade planer för hur dagen skulle bli. Vi tog sovmorgon, åt jordgubbar till frukost och sedan packade vi oss iväg för att åka till en strand. 27 grader och inte ett moln på himlen.

Vårt förstahandsval av strand, där vi var sist, gick åt helvete. Den är liten och ligger bredvid en större, men det var så mycket bilar att det inte ens gick att parkera. Vände, eftersom pannvenen på R började att bulta när han såg alla barnfamiljer. På väg tillbaka, på skogsvägen, såg han en liten avtagsväg som såg rolig ut.

Det var visserligen bara ganska igenvuxna hjulspår, men det stod ingenting om att man inte fick åka där. Sagt och gjort, mitt mod sjönk. Första försöker hamnade vi bakom en ridskola. Andra försöket hamnade vi på en liten vändplan där en etapp av Sörmlandsleden går, så vi stannade där för att promenera till vattnet. Gick i kanske 15 minuter på en ridväg, en av de vi cyklade på för några veckor sedan, och sen hittade vi den perfekta badplatsen!

Arga Klara på fin badplats. Fick äntligen bada!

En 15 meter bred sandstrand, med fina klippor att sitta på, och bra sjöbotten. Det var inte en människa där, vilket var mycket märkligt med tanke på hur överfulla de andra stränderna var. Och jag fick bada. Och jag badade. Solade på stenen och lyssnade på musik. Badade mer. Kollade på båtar, för den stora farleden gick precis utanför. R satt mest i skuggan och läste, men han höll sig lugn i ett par timmar innan det började krypa lite i kroppen på honom. Det är lite jobbigt för honom att inte göra någonting…

På väg tillbaka till bilen fick jag åtta myggbett, så det drog ju ner betyget lite med den där promenaden. Hade jag varit klädd för det och haft bra skor hade det varit perfekt, men det var jag inte. Hur som helst, det uppvägdes av att vi såg massor av små grodor som letade sig upp i skogen, från vattenbrynet. Och en ponny. Nästan helt perfekt utflykt, jag älskar ju att bada, och R klagade inte en enda gång när vi väl var där. Så skönt!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/bada-och-njuta/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Katja on juli 8, 2013 at 09:14
  • Svara

  Härligt! 🙂

  1. Det var underbart! 🙂

  • Karolina on juli 8, 2013 at 21:46
  • Svara

  Snygging!

  1. Hahaha, tack! Jag har en riktigt snygg bondbränna på armarna, ser jag! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: