Båttur

I går kväll tog R med mig på en underbar båttur i skärgården med hans föräldrars lilla motorbåt. Hade med oss lite fika, och det var helt perfekt väder. Vindstilla, soligt och lugnt. R paddlade ut i djupare vatten och vi körde en halvtimme utåt havet. Jag glömde passet hemma, så hade båten pajat hade vi drivit till Polen så småningom.

Arga Klara på båttur i skärgården

Vi stannade vid ett fint ställe och bara drev omkring medan vi fikade. Det var så tyst när vi stängde av motorn, att man kunde höra någons fest och Ebba Grön på mils avstånd. Vi stannade tills det började bli lite kyligt och solen sakta började gå ner.

Båttur i skärgården. Vacker solnedgång.

Det var en perfekt liten båttur. Jag kan inte åka en sån där liten båt särskilt länge, för det gör väldigt ont att sitta när det guppar och kommer vågor från andra båtar. Men lite är underbart, och det blev riktigt bra. Vi passerade förresten den fantastiska, pyttelilla stranden där vi var på vår badutflykt för ett tag sen, dit vi körde bil en bra bit rakt in i skogen och sedan promenerade en kvart. Den låg bara fem minuter bort med båten! R lovade att vi skulle åka dit nästa gång det är baddags, och det tänker jag minsann kräva! Det var en superbra strand, och det blir en pytteliten perfekt båttur på väg dit och hem också.

Förra sommaren blev det inte en enda utflykt med båten, dels för att jag jobbade alla vardagar, och dels för att det mest var skitväder när jag var på lantstället. Och så var det mycket annat att göra då i stället också. Typ vila. Nåja, i dag har jag inga planer. Än.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/battur/

2 kommentarer

    • Petterjuli 28, 2013 kl. 11:34
    • Svara

    Polen? Du lär väl hamna på Öland eller Gotland långt innan dess. Polen ligger dock granne med mig så där kan jag driva iland om det vill sig.. 😀

    1. Det kan ju hända att jag missar! Det skulle vara typiskt mig med min otur. Vi drev dock inåt Nyköping, så i värsta fall hade jag kunnat lifta hem. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.