Bett och bestar

Vad varmt det var i går! Drog fram min baden-baden och la mig och läste en stund mitt på dagen, men det var helt vindstilla i vår lilla gryta, och det flög omkring ett överdrivet antal bitande saker som hästflugor och bromsar precis där jag var. Efter tre bett med tillhörande svullna bölder, och en alldeles för varm kropp, spolade jag av mig med vattenslangen för att svalka mig. Det gjorde saken värre, för helt plötsligt blev jag biten flera gånger till. Puh.

Packade ihop en liten påse med vatten, handduk, bok och solkräm, och knatade ner till badberget. Kliandes på allsköns bett. Var alldeles ensam på tomten, eftersom svärisarna hade åkt hem till sitt hus de håller på att röja, och älskaren R var där och hjälpte till. Hade alltså ingen hund att ta med mig, men det gjorde inte så mycket – jag möttes av tre stora glada och klappvänliga bestar vid badberget.

Galen hund. Australian shepherd. Bestar och bett av insekter.

Det blåste en underbar lätt bris där, och som tur var så var det inte särskilt varmt i vattnet – bara 19 grader. Men det var helt perfekt, eftersom det var 28 grader i skuggan, och knappt ett moln på himlen. Satt där och läste och klappade hundar, och så fort jag torkat från föregående bad tog jag ett nytt. Stannade i ett par timmar, sen frös jag nästan och knatade hem. Så fort jag kom in på tomten blev det varmt som i en gryta igen, helt vindstilla, och ett evigt surrande av andra sorters äckliga bestar omkring mig.

Tänk att allt känns så mycket bättre, när det är varmt och skönt ute, och jag kan bara ligga utomhus och löka. Det är sådan oerhörd skillnad jämfört med den vidriga, långa, kalla och tråkiga vintern. Jag älskar sommaren och solen, och önskar att varje dag var lite mer på det här viset. Visst, jag hade ont som fasen och en hel massa problem som börjar nästa vecka, men jag har inte varit ledsen över det i går när jag varit ute. Jag har njutit av annat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/bett-och-bestar/

2 kommentarer

  • Tofflanjuli 25, 2013 kl. 12:54
  • Svara

  Men Klara, vart tog den härliga orange huvudet vägen??? 😉
  skämt åsido, ska vi ringas nästa torsdag och jämföra bemötande, servicegrad och annat kul?

  1. Jag blev varse om att en röd bakgrund med gula stjärnor kunde uppfattas som att jag sympatiserade med en viss sorts kamrater – vilket jag aldrig haft en tanke på! Ska försöka fixa till något roligare när jag kommer hem till stordatorn nästa vecka.

   Och ja, det tycker jag! Jag är ju i Fas1, eller i alla fall var innan jag opererade mig, så vi har lite olika läge. Kul att jämföra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.