Död fågel, bad och vänner

I går var en helt fantastisk dag! Sov länge, det fanns kaffe färdigt när jag gick upp, och solen sken från en blå himmel. Det första som hände var att älskaren R kom in med en död liten fågel som hade flugit in i ett fönster. Oftast brukar de ju bara tuppa av och flyga iväg igen när de har samlat ihop sig, men den här hade helt gått ur tiden. Tänk att den var söt, fast det bara var en död fågel. Stackars liten. Och konstigt att ingen av katterna hade varit på den!

Död fågel. Den flög in i ett fönster.

Det blev en skön dag. ”Hjälpte till” (tittade på) när R satte fast mattorna på avsatserna på katternas nya klätterträd, när han städade, och när han grävde upp alldeles färsk potatis ur landet. Låg i min baden-baden, vattnade mina lökar (inte de på kroppen) och gjorde mest ingenting – förutom att tjata. På R, om att gå ner och bada. Och efter att han pysslat med allt det där var han så varm att han faktiskt gick med på det! Det var helt sjukt skönt, bästa badet hittills i år. Hade gärna varit kvar på badberget i en timme eller två, men det blev bara en kvart. Bättre än inget, och det var en underbar kvart.

Sedan blev det lite bråttom med att duscha, förbereda mat och greja, för vi fick vänner på besök. Grillade, drack ett glas vin och gaggade. Åkte in till byn på kvällen för något slags motorrelaterat event, och vi tjejer åt en glass och glodde mest på människorna i stället för bilarna. Fast det fanns en bil, en skitstor rosa Lincoln, som var ganska cool. Resten var totalt ointressant. Grabbarna gick på egen hand och pratade förmodligen om helt andra saker än vad vi gjorde! Hade en mycket trevlig kväll, med många skratt. Blev helt slut på kvällen, efter en dag ute i värmen och solen. Men det var helt klart en av sommarens bästa dagar hittills – trots en liten död fågel!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/dod-fagel-bad-och-vanner/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.