Falling down

Ibland känner jag mig som Michael Douglas karaktär William Foster i filmen ”Falling Down”. Han sitter fast i en bilkö på årets varmaste dag, och är frustrerad bland annat över att han inte är välkommen på sin dotters födelsedagskalas hos exfrun. Helt plötsligt slår det bara slint och han skiter fullständigt i allt. Han slår sönder saker, stjäl saker och hotar folk, utan en tanke på konsekvenserna. Frustrationen och ilskan får full kraft när den sista droppen som får bägaren att rinna över kommer.

Det är inte så att jag känner för att hota eller stjäla, men ibland skulle det vara bra jävla skönt att slänga en tallrik i väggen eller banka på något. En sandsäck (sån där man boxar på) vore bra, men det går nog inte att hänga upp en i taket hemma. Dessutom gör det ont som fan i ryggen att ladda ett hårt slag. Upptäckte det när jag och älskaren R tränade krav maga-slag i höstas…

Det är lite lustigt angående R och ”Falling Down”, förresten. Det var 15-årsgräns på den, när den kom på bio. Vi var några år yngre (gick i samma klass och var väldigt bra vänner, men aldrig kära!), och bestämde oss för att gå på bio och se den. Hans mamma var snäll nog att både skjutsa oss in till stan och köpa biljetter till oss, och vi var superpeppade! Så där satt vi, två småttingar med popcorn och läsk – men vi fattade verkligen ingenting av filmen, haha!

Popcorn på bio

Den var ju spännande och så, men vi förstod inte alls nyanserna och känslorna. När jag såg ”Falling Down” nästa gång, flera år senare, tyckte jag att den var hur bra som helst, hahaha! Nåja, jag ska försöka hålla mig i skinnet. Tror inte att jag har några psykotiska drag, men det kan väl hända vem som helst…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/falling-down/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 26, 2013 kl. 19:30
    • Svara

    Skulle också vilja våga kasta saker och skrika åt puckon och så…

    1. Det är inte särskilt konstruktivt, men visst vore det skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.