Frukost och otur

Jag hade sån jävla otur när jag gjorde frukost häromdagen. Eller om det hade med skicklighet att göra, kanske. Eller bristen på skicklighet. Gjorde kaffe precis som vanligt, och när det var klart såg jag att kaffefiltret hade gått sönder, så kaffet var sumpigt och äckligt. Jaha, göra om eller fixa? Provade att fixa först, genom att ta ett nytt kaffefilter och filtrera det som var färdigbryggt. Det gick ju bra, tills det också gick sönder och jag brände mig på fingret.

Lite senare skulle jag skala en banan att äta till frukost. Den sista bananen jag hade hemma. Den var på gränsen till lite för mogen för min smak, för jag vill gärna ha dem åt det gröna hållet. Hårda, lite träiga liksom. Hatar den där söta, kväljande smaken av övermogen banan. Hur som helst, eftersom den var lite mjuk, och jag alltid har ett jäkla problem med att skala bananer (smärtande händer), så tog jag i ordentligt när jag skulle bryta av toppen på skalet. Det resulterade i att halva bananjäveln lossnade, studsade först på skärmen på min laptop, sen på tangentbordet, och till slut ner på golvet.

Bananer i klase. Svårt att skala bananer. Frukost.Hos mig gäller inte 5-sekundersregeln om det inte är alldeles nystädat, vilket det inte var. Har ju katt, så att äta något som har legat på golvet känns inte särskilt tilltalande. Inte bara blev jag av med halva bananen, datorn blev kladdig, och jag hade inget kaffe. Snacka om dålig frukost! Det var liksom bara att börja om från början med nytt kaffe, ny plan för något att tugga på (för en halv banan räcker inte särskilt långt). Irritation. Det går oftast bättre än så för mig på morgnarna, men ibland blir verkligen allt fel.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/frukost-och-otur/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 16, 2013 kl. 18:50
    • Svara

    Gröna bananer rule! Fast jag brukar ju förstås inte kasta mina på golvet. Och receptet mot taskiga kaffefilter heter perkolator i det här hemmet. Då riskerar jag inte att ha sönder nån glaskanna heller.
    /Klantarslet

    1. Sant, jag hade en perkolator en gång i tiden, den var bra. Jag försöker att inte slänga saker omkring mig i onödan, men ibland går det liksom inte att låta bli! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.