Getingbo

Vi hittade förresten ett pyttelitet getingbo bakom fodret när vi (inte jag, R) tog bort fönstret i går. Det var inte mer än kanske 3-4 centimeter stort, så antigen var det några eremit-getingar som bodde där, eller så var det finanskrisen som gjorde att de inte hade råd med mer än 6 celler och kök. För det var allt som fanns inuti. Perfekt bevarat, kruttorrt.

Litet getingbo

Förra året hade vi ett getingbo någonstans under taket, men med bålgetingar. Inte kul. I och för sig märktes det ju inte av inomhus, och det var nog inget stort bo, men det var ganska otrevligt när de där kom flygandes förbi farstun. Som tur är så är de så jävla stora, högljudda och inte så snabba, att till och med jag hann flytta på mig om någon irrade runt innan han skulle hem.

Jag har aldrig blivit stucken av någon sorts geting. Helt otroligt. Och det är nog tur också, för jag är extremt känslig mot alla andra sorters mygg- och insektsbett. Men det här är ju landet, och man får räkna med ett och annat flygfä. Så länge de bygger sina bon på grannens tomt gör det mig ingenting. Det brukar förresten inte vara särskilt mycket getingar här, jag skulle tro att det blåser för mycket precis vid kusten för att de ska kunna göra ett stort getingbo à la chateau. Tack och lov.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/getingbo/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.