Grön larv

Hittade en början till en myrstack i en jordhög på tomten, strax utanför ytterdörren. Pyttesmå, ettriga, röda jävla myror, som fick extremt bråttom att bära in äggen när vi rotade runt lite i jorden. Fy fasen. Göra hål, strö Myrr i och runt omkring, och hoppas på det bästa. När vi stod där och kikade hur de i panik bar in alla myrägg hittade jag en liten grön larv sittandes på ett grässtrå. Så söt! Räddade den från både myror och Myrr.

Grön larv

Den fick krypa runt lite på min hand medan jag försökte fotografera den, och det var inte det enklaste. Att en sån här liten grön larv kan vara så snabb! Dessutom har de små hullingar på fossingarna, så det kittlar så in i helvete när de går omkring. Och när de kutar (om de nu kan göra det) så ser de ut som ostbågar. Den kröp till min fingerspets och ställde sig på bakbenen för att speja lite, sen lugnade den ner sig lite – kanske för att den insåg att det var en bit ner till marken.

Bar den till andra sidan tomten där det var lite mer lugn och ro, och inga rovdjur som vill äta upp den (förutom en och annan hund eller katt), och på väg dit blev den antingen akut risig i kistan, eller väldigt rädd. Den bajsade på mig. Nåja, vad gör man inte för att rädda en stackars söt liten grön larv från myrdöden.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/gron-larv/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Annkijuli 15, 2013 kl. 20:11
  • Svara

  Ser ut att vara en lövmask. Äter blad på bl.a. Björk
  Bra bete om man är fiskare

  1. Där ser man! Hoppas den här slipper bli fiskmat, den var fin! 🙂

  • ANjuli 15, 2013 kl. 20:14
  • Svara

  Kul vridning på små saker som många missar!

  1. Tack!

  • Farsanjuli 15, 2013 kl. 21:41
  • Svara

  Ser ut att vara larven av Phythomertra gamma, på svenska Gammafly. Mycket vanlig. Käkar det mesta som växer.

  1. Stekes i panna med smör? Friteras?

    • Farsanjuli 15, 2013 kl. 22:41
    • Svara

    Jag tror mer på färsk i en grönsallad. Det har många ätit.

    1. Ahh, såklart. Ska jag samla till på söndag?

      • Farsanjuli 15, 2013 kl. 23:34

      Varför inte. Det är ju ”så fiiint” med grönt.

    2. JAAA det är det! Men jag äter inte med ögonen.

  • Farsanjuli 15, 2013 kl. 21:42
  • Svara

  Förlåt, stavade fel: Phytometra

  1. Planta-meter! Smart namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.