Grön servis, ”Grönett” från Stavangerflint

Åhh! Det här måste vara det allra största fyndet från ”svärisarna” hittills – en grön servis från norska Stavangerflint! Men först måste jag berätta hur det kom sig att jag fick den. För någon vecka sedan när jag släpade med älskaren R till Myrorna såg jag två tekoppar med tillhörande fat för 15 spänn styck, av just den här serien (som heter ”Grönett”). Jag blev helt till mig och ville köpa dem, men då sa R: ”Va? Mina föräldrar har hela den där serien och använder den inte.” !!!!

Grön servis i serien Grönett från Stavangerflint

Jag har helt missat dem när jag har kollat igenom förråden efter husrensningen! Delar av den har legat under ett bord, längst ner i en kartong, så jag har väl inte riktigt kommit åt att titta. Det visade sig även att de försökt sälja grejerna på loppisen i hagen för ett par veckor sedan, men tack och lov (för min del i alla fall) inte fått dem sålda. Hurra! Det är en fantastiskt fin grön servis, och även om den var hur vanlig som helst på 60-talet så älskar jag den.

Den innefattar ett par uppläggningsfat, en supersnygg tekanna, tekoppar med fat, djupa tallrikar, en gryta, en mjölkkanna, en såssnipa och assietter. Det enda som saknas är mattallrikarna – men de går säkert att fynda någonstans, någon gång, samt en tekopp som vikit hädan. Och en sockerskål, men ”svärmor” trodde att den fanns någonstans, och att den bara inte är återfunnen ännu.

Åhh, så lycklig jag blev! Fina saker får mig att le. Nu ska jag kasta ut mina fruktansvärda assietter och djupa tallrikar från Ikea, för det låter som om man rispar naglarna mot svarta tavlan när man äter ur dem, och jag tänker gladeligen använda de här i stället. En helt vanlig grön servis, som säkert finns överallt i stugorna, men jag älskar den. Bilden gör inte riktigt färgen rättvisa, men det är en riktigt, riktigt snygg mörk grön, som skiftar lite beroende på glasyren. Yay!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/gron-servis-gronett-fran-stavangerflint/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Sandeshjuli 27, 2013 kl. 13:54
  • Svara

  When did your site turned Green? to match something, somewhere?

  1. Hi! Someone said the red with stars reminded of communism, haha! 🙂 Never thought of it before, so switched to green, but the stars will come back.

  • Petterjuli 27, 2013 kl. 18:20
  • Svara

  Seems as someone made an impression. 😀

  Så det som händer är egentligen att grejerna försvinner från ett hus till ett annat? Inget slängs egentligen, det byter endast plats? Hahahaha…..
  Fast jag gillar servisen. Den påminner om något morsan har och som vi ungar jobbad hårt med att minska i antal i barndomen. Tack vare second hand har morsan återskapat det mesta av servisen. 😀

  1. För det mesta byter saker plats, för de har en jävla massa prylar efter sina föräldrar i sin tur. Det görs försök till rensning, men en del saker kan man inte slänga.

   Servisen ska i alla fall användas flitigt hemma hos mig, och Ikea-skiten åker ut!

  • monicaschjuli 28, 2013 kl. 14:39
  • Svara

  Toppenservis. H har bara en del, karotten.

  1. Ja, den är underbar, hade verkligen tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.