Höjdpunkter men inget vidare ändå

Det var oändligt skönt med egen, ställbar säng i natt. Har varit tvungen att vända mig ett par gånger i timmen när jag har legat i en platt säng, så det blir sällan någon djupsömn innan jag vaknar av att det gör ont. Och ju tröttare man är, desto mer ont gör det. Det har varit en väldigt jobbig resa. Det har absolut funnits höjdpunkter, men på det stora hela har det inte varit så bra.

Hotellet var väldigt bra, det låg ovanpå Centralstationen. Frukostbuffén var en av få höjdpunkter, den fick högsta poäng, och man har knappt behövt äta förrän middagen – men det kan man ju få var som helst! Stan i sig är ju ett jävla skithål om man sitter i rullstol. Varenda trottoar och gata, så långt vi har gått åt varje håll, har varit bepansrad med gatsten eller ojämna plattor. När jag sitter i rullstol är det ju för att det gör för ont att gå omkring, men det har till och med gjort mer ont att sitta i rullstol. Det enda som har gått att rulla på, om det inte vore för alla spår i gatan, är cykelbanorna. Och det var inte så populärt på dagarna när man nästan tog upp hela banan.

Rullstol, handikapplats. Tåg och straff. Höjdpunkter i Göteborg, och bottennapp

Det var lika jävligt på stora delar av Liseberg, och jag kunde inte åka något där. Dessutom blev jag struntad i av den ignoranta personalen. Konserten vi var där för var dock jävligt bra. Räkorna var gudomliga och en av de höjdpunkter i mitt skaldjursätande jag någonsin varit med om. Museerna, i alla fall Medicinhistoriska, var trevliga, och trädgården var himla mysig. Båtutflykten till Styrsö kunde jag varit utan. På kvällarna var vi ute och käkade och strosade längs vattnet, men det hände för mycket hela tiden.

Varje dag tog jag en timmes tupplur på rummet innan middagen, men det blev ändå på gränsen till härdsmälta då och då, och jag tog aldrig tiden att vila mig i form efter resan ner. Men trots det är jag ganska oimponerad av stan. Skräpigt, skitsvårt att ta sig fram och vi hittade inget riktigt smultronställe. Det var väldigt vackert i ett bostadsområde bakom konsthallen och konserthuset högst upp på Avenyn, men lika överjävligt svårt att ta sig fram där. Nej, har jag inget ärende dit har jag svårt att se mig själv turista där igen på länge…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/hojdpunkter-men-inget-vidare-anda/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.