Ikeas kundservice

Dagens irritation: Ikeas kundservice. Jag börjar mer desperat behöva ett elektriskt höj- och sänkbart bord hemma. Kan inte sitta på röven särskilt länge – det gör alldeles för ont. När man som jag spenderar mycket tid framför en dator och skriver en hel del, är det svårt. Skriva med en penna är inte ett alternativ, för då pajar hela handen och axeln, dessutom skulle jag ändå skriva av det på datorn senare. Jag behöver ett höj-och sänkbart bord så att jag kan stå och jobba.

Det finns sådana på Ikea, men även där är de väldigt dyra. Ett elektriskt höj- och sänkbart stativ kostar 4100 kronor (hela bordet knappt 4500 kronor), och det är verkligen det billigaste som finns på marknaden. Har äntligen kanske hittat ett begagnat bord, men det är ett stort hörnbord av en gammal modell. Stativet har samma namn som det jag letar efter, Galant, med det finns i flera olika utföranden. Jag får inte plats med något som är större än 120 x 80, men det jag egentligen behöver mest är stativet för en rak bordsskiva.

Problemet är att det gamla begagnade hörnbordet jag vill köpa har ett stativ som ser ut som det på bilden här ovan – i alla fall i botten. De nya modellerna har djupare ben på självare hörndelen. Så vad gör jag för att ta reda på om det passar? Jo, jag startar chatten med Ikeas kundtjänst.

Klara (11:19)
Hej! Jag har en fråga angående Galant elektriskt höj-/sänkbart bord. På de gamla modellerna har hörnborden lika djupa ben – åtminstone nertill. Är de lika djupa där man fäster bordsskivan? Passar nya bordsskivor till ett gammalt stativ?
Mattias (11:21)
Hörnborden har olika längder på benen. Kan tyvärr inte svara på om det passar de äldre.
Klara (11:22)
Vet du vart jag kan vända mig för att få svar? De gamla hörnborden har ju visst lika djupa ben nertill.
Mattias (11:26)
Montering har vi inte testat så du kan ju prova köpa en skiva och se hur hålen stämmer. Annars lämna tillbaka inom tre månader.

Öhh, hur vore det att ens försöka svara på det jag frågar om, i stället för att skriva en massa annan nonsens? Då ringde jag Ikeas kundservice i stället. Blev kopplad tre gånger innan jag fick till svar att de inte visste om det passade eller inte. Har kontaktat säljaren av bordet igen och frågat om han kan kolla och mäta, för om det sticker ut en lång bit av stativet där hörnet sitter så kan jag ju inte ha en rak bordsskiva på det. Jävligt irriterande, jag vill inte vara en besvärlig kund när jag potentiellt kan göra en riktigt bra affär.

IKEA

Det gör alldeles för ont att tvinga mig själv att sitta vid datorn – även om jag sitter på en mjuk balansboll – och jag är alldeles för rastlös för att inte göra något. Visst kan jag ta lilla leksaksdatorn och ha i knät i sängen, men det är också lite trassligt. Jag behöver ändå stå upp, så jag måste verkligen ha ett höjbart bord. Jag klättrar på väggarna när jag inte kan jobba framför datorn, och stå upp och och bara blänga, eller läsa utan stöd funkar inte.

Det blir en lång vinter (och ett långt liv) utan att kunna sitta och fördriva tiden då och då. Puh, forstättning följer garanterat. Om det här inte funkar mottages alla tips tacksamt – men det måste vara väldigt billigt. Och Ikeas kundservice kan behöva uppdatera sin kunskapsbank…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/ikeas-kundservice/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 30, 2013 kl. 12:36
  • Svara

  Ha ha ha, påminner lite om idiotsvaren jag fick från Pensionsmyndigheten angående en blankett. Varje gå de svarade bort i tok försökte fråga om/vidare – och för varje fråga kom ett mejl med ett ärendenummer! Sen svarade sjuhundrafyrtioelva olika personer men INGEN fattade vad jag menade. Gav upp till slut och fixade annan hjälp till mamma.

  1. Ja, det är inte direkt så att jag ställde otydliga frågor! Åhhh, så irriterande!! Jag fick förklara för varje ny person jag pratade med i telefon att före 2004 såg stativen inte ut som de gör nu, men fick till svar: ”Men hörnborden har ett längre ben nertill”. Öhh, NEJ, INTE DÅ. Grr.

  • Respelionjuli 30, 2013 kl. 13:12
  • Svara

  Är det inte enklare att köra med två bord? Fast du kanske har en stationär e.d som det kanske blir bökigt att flytta.

  1. Ja, kör stationärt hemma. Har en liten laptop som jag kan ha i sängen eller soffan, och de fasta ståbord som finns till salu på Ikea, Mio och diverse möbelmånglare är för låga för mig. Det finns någon variant man kan skruva upp direkt på väggen i valfri höjd, men då blir det ju inte mycket till variation – orkar inte stå hela dagen heller. Tyvärr.

  • Tant A.juli 30, 2013 kl. 18:02
  • Svara

  Jodu. IKEA kan man både älska och ha åsikter om, speciellt vad gäller vilka varor dom erbjuder hemleverans av, och inte.
  Blir tokig på det där att man hittar just exakt DET man behöver, men så går det inte att beställa via online. Sjukt irriterande!
  Även om jag skulle kunna via färdtjänst ta mig till IKEA (Stockholm) så är det ju svintungt att bära på allt man köpt. Bara att ta sig från kassan ut till parkeringen – hjälp! Man har ju redan dött 8 gånger inne i varuhuset av att det är så stort och jobbigt att gå runt.
  Och man får ju knappast heller sedan hjälp av färdtjänstchauffören att lyfta in det i bilen!!!

  Nä IKEA borde verkligen värna mer om ALLA sina kunder, varesej dom är friska, hela eller trasiga, och kraftigt utöka sitt sortiment för vad man kan beställa online!
  Hoppas du hittar ditt perfekta elektrobord, Klara!

  1. Nej, måste man in i butiken så är det helt omöjligt att handla utan att ha sällskap med sig! Visst finns det väl någon som kan lyfta ner något från lagret på en vagn, men bara att dra runt på en vagn – bland så mycket folk och barn som springer omkring – är ju i stort sett omöjligt! Jag blev så hemskt irriterad, för de borde ju känna till saker de fortfarande säljer.
   Tack, Tant A! Någon gång kanske jag lyckas…!

  • I mitt huvudjuli 30, 2013 kl. 18:55
  • Svara

  F*n så irriterande när man inte kan få svar. De om någon ska väl kunna svara, tycker man! Lycka till!

  1. Ja, rimligtvis, jag tycker inte att jag ska behöva tala om hur möblerna ser ut när jag har både namn och serienummer på grejerna! Tack!

  • Mjuli 30, 2013 kl. 20:31
  • Svara

  Jag antar att du redan kollat av grupper med bortskänkes, säljes i närheten på facebook? Där jag bodde förut fanns en bra sådan, folk sålde eller gav bort saker relativt billigt. En del efterlyste saker. Sen så finns det väl sajten Bortskänkes eller något. Som sagt, antar att du redan funderat på det och förstår om du inte ids hålla på med det. Det kan ju ta både tid och ork, samt ingen garanti att man får tag i det man behöver.

  Kram!

  1. Jag har lite dålig koll på Facebook faktiskt, har kollat någon gång då och då men inte regelbundet. Ska göras!

  • Annikaaugusti 3, 2013 kl. 23:52
  • Svara

  Hej, har samma problem som du med att varken kunna sitta eller stå längre perioder. Hemma sitter jag antingen vid köksbordet (på särskild sittkudde m luft i) eller så står jag vid en bänk jag fäst i väggen på rätt höjd. Men det förutsätter förstås att man har en laptop.

  1. Ja, jag kör ”tyvärr” stationärt, men jag är inte helt pigg på en väggfast hylla heller. Det löser helt klart problemet med att sitta och stå, men jag har bekymmer med lederna i axlar, armbågar och händer också, så jag vill kunna variera höjden ganska kraftigt. Att det ska vara så svårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.