Jordgubbssylt

Jag skulle kunna bada i jordgubbssylt. Inte för att jag vill, men det skulle säkert vara fysiskt möjligt. När jag kom ner till lantstället i går kväll möttes jag av en ”svärmor” som hade köpt en hel låda jordgubbar – 15 liter – för att hon skulle koka jordgubbssylt. Sedan hade det visst varit något med att det glömdes inhanda syltsocker, så det blev ytterligare en resa till stan, men så kan det vara ibland.

Hur som helst, hon hade kokat sylt hela dagen, och var så jäkla less på de där jordgubbarna att hon säkert skulle ha betalat för att bli av med skiten. Jag tog självklart gladeligen emot de kartonger hon hade över, så det blev jordgubbar både till kvällsfika och till frukost! Det växer fortfarande så det knakar i jordgubbslandet, men det börjar väl mattas av nu. Det var konstig form på en hel del gubbar i kartongerna jag fick med mig, bland annat den här.

Jordgubbe med konstig form. Jordgubbssylt i mängd!

Resan ner var helt överjävlig. Visserligen var det med bil från dörr till dörr, men jag hade så ont! Det värsta var i axeln och nacken – som var så bra efter behandlingen i går. Det började i förrgår kväll, och i går kunde jag knappt lyfta maten till käften. Visserligen sa läkaren att jag skulle bli väldigt trött, och jag är ju hyperreaktiv, så lite extra smärta dagen efter var att vänta. Men så här illa trodde jag inte att det skulle bli.

Dessutom var vi tvungna att stanna och handla på vägen, så jag köpte en ergonomisk kudde för att få sova bättre på lantstället också och en nackkudde till bilen. Det ser helt stört ut, men vad gör man inte. Fattig blev jag också. Fy fan vad jag blir sur över hur jävla dyrt det är att ha kronisk smärta. Nåja, jag har i alla fall både jordgubbar och jordgubbssylt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/jordgubbssylt/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • emeliejuli 5, 2013 kl. 09:02
  • Svara

  åh, jordgubbar har jag bara fått 2 nej 3 gånger än i sommar… det är alldeles för lite! jag hoppas att det blir fler innan säsongen är över!! Men jag inte hamnat vid någon jordgubbsförsäljning…

  1. Jag har aldrig ätit så mycket som i år, jag hoppas att jag inte hinner tröttna! Om det ens går… Har verkligen haft tur med gubbarna. 🙂

  • Petterjuli 5, 2013 kl. 10:12
  • Svara

  Det är säkert Tjenobyls fel att jordgubbarna ser ut som de gör. De ser ju helt missbildade ut. Men de smakar säkert lika bra för det. För det finns väl ingen EU-standard för jordgubbar?

  På tal om värk och bilresor. Varför använder du inte en schysst nackkrage vid bilåkandet? Det är super och bra mycket bättre än de där nackkuddarna eller fjantiga uppblåsbara historierna som finns. 😀 Har man stöd så huvudet inte tippar framåt är det helt underbart vid resor. Testa, du ser lika mongo ut som med kudden men jag tror det är skönare. ;P

  1. Ja, Tjernobyl helt klart. Eller kanske Gud. Jag har inte hittat någon bra nackkrage som inte är dyrare än guld. 🙁 Den jag köpte ser ut som en skitstor falukorv i någon typ av memoryfoam-material, och den var helt okej för priset. Det står på listan över saker att ta upp med en ortopedtekniker, om jag bara kan få komma till en sådan inom en överskådlig framtid… Tiden på vårdcentralen i september är ju ett första möte och förberedelse inför sjukersättning, så jag tvivlar på att de hinner med både remisser, intyg för att ansöka om handikapparkering och förnyelse av recept. Puh.

  • Petterjuli 5, 2013 kl. 11:59
  • Svara

  Hmmm… Är det något fel som är trasigt? Gjorde ett inlägg här men det verkar inte ha registrerats. Får heller inget kvitto att jag följer inlägget. ?????

  1. Om det är ett fel är det nog helt… Hittar ingenting ifrån dig i spam-korgen heller 😮 Det strular lite till och från med databasen, kan vara något sånt kanske. Sorry 🙁

  • Petterjuli 5, 2013 kl. 12:14
  • Svara

  OK. Jag blev faktiskt anklagad för spam av den däringa bra plug-inen vi använder. 😀
  Glömde att Gud kan vara inblandad i mer än jordgubbar. Vem vet vad han gör på nätet. 😀

  Tipsade bara om att jag en gång köpte en bra nackkrage hos Rehband på Östermalm. Den kostar nog några hundringar idag men ser inte ut som en falukorv. hahaha…
  Kragen jag använder nu har jag köpt på nätet då kragarna som säljs på apoteket inte passar min långa, smala giraffhals. Det är ju viktigt att de är sköna och passar.

  1. Alltså, den där plug-inen är inte så himla bra som jag trodde. Men bättre än inget. 🙂

   Ja, den där Philadelphia-kragen står att den ska vara bra mot instabilitet, vilket är en del av mitt problem. Bra att ha framför datorn och så också. Hittar den dock ingenstans till salu på nätet, så jag vet inte vad den kostar, och det kan gå att få en anpassad från ortoped. Blir ett besök till butiken ändå någon gång framöver. Börjar nog med en sån där enklare variant kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.