Kjolar och prylar

I går kom ju ”svärisarna” tillbaka till lantstället, och med sig hade de en hel massa saker. Det jag var intresserad av den här gången var en kasse kläder – klänningar, kjolar och kavajer, och en hel massa scarfs och skärp. Provade alla kjolar och hittade faktiskt tre stycken som passade perfekt!

Och så en underkjol, för det vet man aldrig när man behöver. Jag har ingen sedan tidigare. Kavajerna var visserligen i rätt storlek, men snittet var à la 80-tal, så de åkte tillbaka till ”svärmor”. Likaså alla skärp och scarfs, förutom en som var mönstrad i brunt och svart som fick stanna hos mig. Det var mycket 80-tal i den bunten också, och har aldrig funkat för mig.

Men jag hittade i alla fall knälånga pennkjolar, en svart och en beigeaktig, samt en lång svart, mjuk och fladdrande kjol med fickor. Det är väldigt ovanligt att hitta bra kjolar med fickor, för det fördärvar ju silhuetten. Eller nåt, vem bryr sig. Det är väldigt praktiskt, och den var väldigt skön. Perfekt att skrutta omkring i när jag inte behöver se tiptop ut.

Jag har verkligen haft enorm tur med alla fynd vad gäller kläder och skor som ”svärmor” inte längre vill ha kvar. De håller ju på att flytta, och en husrensning (efter att ha bott där i nästan 40 år) kan tydligen avslöja en hel del gamla gömmor. Som tur är har vi ungefär samma storlek också, både vad gäller kläder och skor! Har fått massor med skor, vaser och annat fint tidigare, och nu några helt perfekta kjolar. Jag köpte ju en kjol på Myrorna häromdagen, så nu har jag ”nytt” i överflöd. Ohh, vilken lyx.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/kjolar-och-prylar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Respelionjuli 26, 2013 kl. 13:38
  • Svara

  Och 80-talet som var så inne en gång i tiden.

  1. Ja, tänk. Och igen, för inte så länge sedan. Nej, det har aldrig varit snyggt.

  • Farsanjuli 26, 2013 kl. 16:01
  • Svara

  Och budgeten för kläderna ligger helt klart inom gränsen för vad jag kan acceptera.

  1. Ska du säga, som köper märkeskostymer! 🙂

    • Farsanjuli 26, 2013 kl. 23:14
    • Svara

    Kostym. En gång för djävligt länge sen. Den enda som passade på min välformade lekamen. Passar fortfarande med utlagda byxor. Priset per år är helt o.k. Blir inte utsliten av bröllop och begravningar. Kan funka i femton år till om jag håller dagens matchvikt….

    1. :mrgreen: Beror på hur hårt du festar på diverse bröllop eller begravningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.