Klätterträd till katterna

Ny vecka. Har bara vilat hela helgen, och inte fått mycket gjort. Följt med älskaren R till någon stormarknad för byggvaror, det var hemskt. Meter efter meter med plank, skruvar och beslag – inte min kopp te. Men sakerna vi skaffade går i förlängningen till mig, för han har börjat bygga ett klätterträd till luddskallarna. Det blir tre plan i olika storlekar, av spånskiva klädd med grå matta, och såna där papprullar mellan de olika hyllplanen, som ska lindas med sisalsnöre.

Den blir nog ungefär lika hög som jag själv är lång, och det är inte klokt hur mycket det kostar att köpa ett dylikt träd i en djuraffär – åtminstone en tusenlapp, och då får man det ändå inte exakt som man vill. Visserligen får man tassavtryck på mattorna där, men det känns inte särskilt relevant, och svårt att matcha med något annat i hemmet. Dessutom har de aldrig avtagbar och tvättbar klädsel, vilket min kommer att ha. Tryckknappar eller kardborre, ännu osäkert. Och så kanske en löstagbar mjuk kant längs hyllplanen, så det blir extra skönt att ligga där.

Sova, trött katt

Han har byggt katternas klätterträd så att den passar i ett hörn, och det ska stå så att de kan ligga och titta ut genom fönstret i lägenheten. Ska fixa några krokar eller andra upphängningsanordningar för sardiner och andra kattleksaker i det också. Det blir finfint. Inte inredningsmässigt kanske, men så länge de är nöjda och får titta ut är jag glad. Nu är bara frågan om det någonsin kommer att bli färdigt – R håller ju på med att renovera fönster också…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/klattertrad-till-katterna/

2 kommentarer

    • Piafiajuli 15, 2013 kl. 16:18
    • Svara

    Jag vill nog hålla på tryckknappar, då kardborrebanden sakta men säkert fylls av hår och skräp, och blir “slöa” på grund av det.

    1. Bra tips, det hade jag inte tänkt på! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.