Kräftor!

Hurra! I går kväll var det äntligen dags för min egen lilla kräftpremiär för i år! Sist jag var med och handlade låg de där i frysdisken, knallröda, stora och saftiga. Kräftorna. Alltså, jag är så löjligt förtjust i dem, så ni fattar inte. Jag älskar verkligen kräftor! Kan utan problem äta ett kilo själv, och jag behöver egentligen ingenting till. Ett glas bubbel eller vitt vin till är gott (och det blev det i går), likaså en nybakad baguette med smör och ost – men det är absolut inget måste. För mig är det enbart kräftor som gäller.

Kräfta. Kokt röd kräfta. Jävlar, vad gott det är med kräftor!R är måttligt förtjust i dem. Bra, då blir det fler åt mig. När vi var och handlade såg vi en liten söt ljusstake för ett värmeljus. med några kräftor som slingrade sig runt. Ganska söt, och väldigt kitschig att ha på bordet på kräftkalaset. Men inte då. Rs pannven började bulta, för det var tydligen något av det fulaste och mest onödiga man kunde ha hemma. Jaha. Hade han glömt mig där hade den minsann följt med hem… Okej, den var inte toppen, men den kostade bara tjugo spänn och fick mig att garva. Kanske nästa år.

I våras hade ”svärmor” hittat ett skal från en klo från förra årets skiva (bestående av mig och R) i rabatterna. Klarröd och fin, fastän den hade varit där i nästan ett år. I år regnade det, så vi höll oss inomhus, och jag är ganska säker på att det inte flög så mycket skal runt omkring mig. Men jäklar, vad gott det var! Det blir definitivt fler gånger, för det gör mig en gnutta lyckligare. Jag älskar kräftor – gör du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/kraftor/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Rasmusmattejuli 31, 2013 kl. 08:42
  • Svara

  Håller med. Kräftor är underbart gott. Ska ha kröftskiva på lördag

  1. Åh vad roligt! De allra bästa festerna är kräftskivor, hoppas att ni får kul!

  • Karolinajuli 31, 2013 kl. 23:08
  • Svara

  Jag älskar också kräftor, om du bodde närmare skulle du vara väldigt välkommen på vår kräftskiva på lördag!

  1. Ohh, haha! Tack, det hade varit trevligt – älskar att knyta nya kontakter! Bor du långt bort? 😉

  • Ny scarf och en tur till stan -Arga Klaraaugusti 10, 2013 kl. 08:49

  […] dit kan jag absolut tänka mig att gå igen. När vi var i mataffären råkade det hamna ett paket kräftor i min vagn igen (eller ja, R plockade upp dem ur frysdisken, lade dem i vagnen OCH betalade för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.