Omöjligt med rullstol!

Första morgonen i Göteborg. Resan dit gick bra, i ”svärisarnas” luftkonditionerade, sköna bil. Packade in rullstol och väskor, och rullade iväg vid halvnio på morgonen. Sov som vanligt dåligt natten innan, när man har saker att fundera på, och dessutom ska upp i ottan, men jag lyckades ändå hålla mig vaken nästan hela vägen! Stannade på ett gammalt trucker-fik längs E20, där det självklart serverades både stekt fläsk med löksås och tradarmackor med stekt ägg. Skulle kunna ha varit var som helst längs Route 66.

Truckerfik längs E20. Rullstol i Göteborg

Installerade oss på hotellrummet när vi kom fram, och gav oss ut på stan med detsamma. Hade inte några särskilda planer, eftersom jag inte visste hur trött jag skulle vara efter resan. Tog helt enkelt rullmojängen och gav oss ut. Först kollade vi in det lokala shoppingcentret vid Centralstationen där vi bor, för en viss herre hade visst inga rena kläder som såg okej ut när han skulle packa. Det är inte okej att gå ut och käka i en illasittande reklam-tshirt.

Sen körde vi längs avenyn, ner till Poseidon-statyn. Tog en sväng runt flotta bostadsområdet bakom, det var fint. Men sämre jävla stadskärna för rullstol har jag inte sett maken till, för det var gatsten eller ojämna stenplattor precis överallt. Och så spåren för spårvagnarna förstås. Det gjorde mer ont att åka rullstol än att gå – och det säger inte lite. Käkade bränd fish & chips på en dålig pub på Avenyn, som inte imponerade. Det fanns inte direkt något att se där, och dessutom var det så smärtsamt och irriterande att ta sig fram, att det inte gick att fokusera på något annat.

Tillbaka till hotellrummet, lämna rullstol. Promenerade lite i stället, längs kajen och runt några bakgator. Såg många små prylaffärer i centrala stan som hade semesterstängt halva sommaren. Hur har man råd med det när man säljer tehättor i tovad ull? Ett av livets många mysterier. I dag ska vi försöka ta oss på en liten båttur från Saltholmen till Styrsö eller så. Det är ingen idé att ta rullstolen, det kommer inte funka. Tar den i kväll när vi åker till Liseberg i stället, för inte fasen kan väl det stället också vara bepansrat med skiten? Nja, dålig start, men jag hade inte heller väntat mig att vara i så bra form efter resan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/omojligt-med-rullstol/

2 kommentarer

  • Petterjuli 10, 2013 kl. 08:34
  • Svara

  Välkommen till Karlshamn. Älskar du att studsa runt i rullstol på gatsten är din lycka gjord. Hela jävla stan är full av gatsten. Visst görs det försök att jämna ut trottoarkanter och lägga bättre plattor men hela stan är full av bucklig gatsten.
  Man kan säga att arkitekter och stadsplanerare är stenkåta då allt som byggs här ska stenläggas. Det är väl arvet från tiden då det höggs sten till hela världen i detta område.

  OK, man bygger inte om en 350 år gammal stad på en förmiddag men inte fan måste väl nybyggnationer stensättas. Även snöröjningen hindras.
  Rullmojänger kanske ska ha bättre stötdämpare så det funkar med kullriga stenar. 😀

  Känns inte som om Sveriges framsida direkt välkomnade er. Min farsa sa alltid att om affärerna har stängt på semestern eller lördag tjänar de för bra. Hahaha…

  1. Nej, det var en dålig start. Fanns inte en plan yta någonstans, förutom i ett köpcentrum. Och så mjuk hotellsäng i natt, jag har sovit i små fragment, haha!

   Jävligt irriterande att det nya är lika jävla ojämnt. Gupp och uppstickande stenar orsakar tvärstopp, och det är inte så skönt. I dag tvingas jag nog gå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.