Ordvitsar

Jag gillar bra ordvitsar. Tycker själv att jag är ganska vitsig ibland, och kan faktiskt skratta högt åt mig själv då och då. De runt mig har minst sagt delade meningar om saken. Syrran och resten av familjen garvar ganska ofta, men R och bästa M brukar titta på varandra och fnissa åt mig i stället. Visserligen i all välmening, men jag tror att de egentligen gillar mina ordvitsar.

Det händer att de skrattar, men det är inte särskilt vanligt. Häromdagen tog älskaren R ut mina utemöbler på balkongen för att olja dem, och när han gick förbi mig i vardagsrummet gick konversationen så här:

R: ”Här kommer jag med en pall.”
Jag: ”Ska du ägna dig åt palliativ vård?”
R: Djup suck…

Själv fnissade jag hårt ett bra tag efteråt, för jag tyckte minsann att jag var ganska rolig – han skulle ju vårda pallen! Palliativ vård är omsorg om döende människor, för er som inte visste det. Okej, jag har ganska dålig humor ibland, men det skäms jag inte över.

Det finns ju till och med SM i ordvitsar (i Göteborg såklart), men det blir ju egentligen bara riktigt roligt om det är spontant och flyter in bra i en konversation. Så vad tycker du – var jag rolig? Och visst var uven ganska kul också…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/ordvitsar/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 3, 2013 kl. 23:15
    • Svara

    Ordvitsar är roliga när de kommer spontant och gärna via folk som inte hela tiden ska vara roliga. Eller tramsiga. Jag tycker att du är rolig, det märkte jag ju när vi sågs i somras.
    Palliativ vård var skitkul, till exempel.

    1. Ja, det måste vara spontant för att funka! Att till exempel säga ”Klara, färdiga, gå” till mig garanterar en nedsättande kommentar tillbaka, för om det någonsin var en ordvits om mitt namn, så var det den värsta någonsin. Jag lyckades kläcka ur mig en halvrolig och (enligt vissa) aningen osmaklig kommentar om småländska häromdagen, kanske ska dela med mig av den framöver också… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.