Resan till Göteborg spikad

Japp, nu är resan till Göteborg spikad. På tisdag åker vi, och kommer hem på fredag. Ska bo på ett hotell mitt i stan, nära Centralstationen, så det ska nog gå ganska bra att ta sig runt hela stan. Ska dessutom åka rullstol i stället för att gå, den mesta tiden i alla fall, så att jag orkar mer än att vara sur och trött. Men det blir inget tåg. Det blir mycket dyrare än att åka bil, och dessutom blir det en omväg. Göteborgståget stannar nämligen inte på stationen närmast lantstället, så vi skulle få åka tillbaka till Stockholm för att sedan åka nästan samma väg tillbaka. Känns lite onödigt. Dessutom byter vi bil med ”svärisarna” några dagar – de har AC! Kanske hinner stanna och se något kul på vägen också. En räka eller två.

Min svarta katt stjäl räkor

Har fortfarande inga direkta planer för vad vi ska göra när vi väl är där. En båttur står på schemat, men i övrigt tar vi väl saker och ting som de kommer. På tre dagar hinner man nog se lite av varje, gå på trevliga museer om vi hittar några, och självklart äta gott. Det är mer än 15 år sedan jag var i Göteborg, så jag har ingen aning om var det är trevligt och bra.

Liseberg känns inte särskilt lockande vad gäller åkattraktioner och sånt, för jag vet inte om jag fixar det. Men en kopp kaffe och en rosa sockervadd (ja, det är vidrigt, men det är ett måste) medan man glor på folk en stund kan vara trevligt – så länge det inte är för dyrt att gå in. Och så länge det inte är någon allsång på gång. Jag hatar allsång. Men jag ser verkligen fram emot resan, att komma iväg och uppleva Göteborg igen, för det är något vi har planerat länge.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/resan-till-goteborg-spikad/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.