Sjukersättning och en jävla röra

Vi är på väg till Göteborg. Äntligen. I går var det en snurrig dag här hemma, och efter många om och men fick jag tag på min kontaktperson på Försäkringskassan. Han är väldigt vettig, och verkade förstå hur svårt det var för mig att få tag på någon som kunde skriva ett intyg, och hjälpa mig att ansöka om sjukersättning.

Men det spelar ju ingen roll, för eftersom jag inte fick någon tid hos Vårdcentralen förrän i september, och min nuvarande sjukperiod tar slut den sista juli, så blir det ett glapp och jag får säkert en ny handläggare till nästa ärende.

Vissa gånger kunde de helt enkelt skriva över långa sjukskrivningsperioder med sjukpenning till sjukersättning, men det går ju inte nu, eftersom Vårdcentralen inte vill ta emot mig. Han lät ganska uppgiven också när jag berättade hur det hade gått de gånger tidigare när jag bett om ett intyg. Det finns inget annat jag kan göra, som jag eller han känner till, än att vänta.

Jag har ju bett min förra läkare på min förra Vårdcentral om ett intyg för att ansöka om sjukersättning, och då frågade han: ”Vad vill du att jag ska göra?”. När jag bollade tillbaka frågan fick jag inget till svar. Dessutom skickade han inte remisser då det var besökets huvudsyfte, och jag fick alltid vänta i evigheter på en tid. Inte konstigt att jag bytte.

Men nog om det. Jag tänker inte oroa mig för det nu. Jag kommer att få sjukersättning för en del av tiden, det är bara en fråga om när. Handläggningstiden är fyra månader, så om allt går bra har jag det i början av nästa år. Eller när jag fyller 50.

I värsta fall har jag ingen ersättning alls från och med i höst, eftersom jag inte kan göra allt Arbetsförmedlingen ber mig om, men jag tänker inte fundera på det nu – jag kan ändå inte påverka det vad jag än gör, så det finns ingen anledning att stressa upp sig. Nu ska jag njuta av fyra dagar på utflykt med älskaren R.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/sjukersattning-och-en-javla-rora/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschjuli 9, 2013 kl. 13:37
  • Svara

  Man behöver tydligen vara frisk för att orka hantera att vara sjuk. Det är riktigt sjukt. Men nog måste det finnas en vårdcentral med kortare äntetid. Om inte; gå på akuttid..

  1. Jag kommer att behöva gå på akuttid för att få recepten förnyade, och så ska det ju inte vara. Dessutom ingår ju inte akuta besök i högkostnadsskyddet, så det blir lite extra dyr medicin.

   Jag orkar inte tänka på allt det där, det gör mig bara ledsen. Men jag måste tro att det löser sig någon gång, för friskare än vad jag är nu blir jag aldrig.

  • monicaschjuli 10, 2013 kl. 14:36
  • Svara

  Egentligen menade jag öppen mottagning som finns varje vardagsmorgon på min vårdcentral. Går väl att tränga sig in där bland alla förkylda. Även om man kanske inte träffar en specialist så bör ett besök ända leda ett steg framåt. Kram på dej!

  1. Finns ingen sådan på min vårdcentral, de hänvisar till SÖS, Astrid Lindgren eller Sachsska. Värdelöst.

   Men även sådana akuttider på vårdcentraler kostar väl ett par, tre hundra som man inte får inom högkostnadsskyddet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.