Stirrar som idioter

Kom förresten på att ni nog aldrig har fått se mig i rullstol. Jag har sällan råkat ut för så många som stirrar på mig, som på stan i Göteborg i går kväll. Och jag ser helt normal ut, tycker i alla fall jag.

Arga Klara i rullstol

Det är inte så bra att säga ”Vad glor du på?”, för svaret på den frågan vet jag ju redan. På mig, uppenbarligen. ”Varför stirrar du?”, är bättre. Fattar folk inte att de framstår som idioter när de blänger som om de aldrig har sett något liknande? Jävligt tröttsamt, och betydligt mer stirrande här i Göteborg än hemma i Stockholm. Å andra sidan är 100% av alla butiksanställda jag har träffat hittills mycket trevligare än dito hemma.

Apropå ingenting, på väg hit i går hade de varnat för kö och dålig framkomlighet i närheten av Finnerödja, efter en olycka i går. Det kom ett varningsmeddelande på radion när vi var där. Det roliga var att det knappt gick långsammare, och att det de beskrev som kö bestod av fyra bilar. Det kan ta en tio minuter att komma ut från kvarteret där jag bor en del vardagsmorgnar, men kö är väl en relativ term. Hur som helst, ge fan i att blänga. Vill du mig nåt, säg det då. Annars får du fan ta och förklara exakt varför du stirrar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/stirrar-som-idioter/

14 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 10, 2013 kl. 14:22
  • Svara

  Jag fattar lite hur det känns. Folk glor på min mamma. Inte på grund av rollatorn, för den har hon fått på senare år, utan för den stödkrage hon har. Folk glor ohämmat. Blänger. Synar. Idioter!
  Hare gött ändå!

  1. Ja, en sån ska jag också ha, men hemma. Jag orkar inte med såna jävla idioter, det är nästan så att ögonen ploppar ut ur huvudet på dem. Önskar att de gjorde det också. Tur att jag kan fräsa när det är lämpligt!

   Tack och kram!

  • Petterjuli 10, 2013 kl. 18:33
  • Svara

  Klart folk stirrar. Sitter man i rullstol ska man se ut som ett mongo. Du ser inte ut som ett mongo och därför stirrar folk för att kunna upptäcka vad i helvete som är fel.
  Som tofflan säger. Vissa saker drar till sig uppmärksamheten.
  Stod i kön på Willy:s en gång. Hade nackkrage och när jag skulle packa varorna och vände mig om stod en fru med man och stirrade på mig som om de aldrig sett folk förr. Nackkragar dra till sig blickar. Kryckor gör det inte. Varför?

  1. Felet är enbart de människor som stirrar. Visst är det helt okej med barn som tittar och frågar, men vuxna människor borde veta bättre.

   Hoppas du lyckades kläcka ur dig en spydig fråga eller kommentar till de där som glodde!

  • Petterjuli 10, 2013 kl. 18:48
  • Svara

  Folk är nyfikna men man kan ju alltid fråga om man undrar över något. Jag ser personen i en rullstol. Inte åkomman, den syns inte alltid.
  Paret som glodde på mig glodde jag bara tillbaka åt och sedan smilade jag stort. Var det första gången de såg en skumgummiring runt nacken på någon så bjöd jag på det men jag undrar hur länge de stirrat mig i nacken innan jag vände mig om. Övriga i kön brydde sig inte om mig. Vissa saker kanske drar mer än annat. 😀

  1. Verkligen, jag har inget emot att berätta om någon undrar. Det är mycket trevligare att öppna käften än att stirra…

  • Farsanjuli 10, 2013 kl. 18:58
  • Svara

  De kanske stirrar för att du är så snygg!

  1. Undrar vem jag har ärvt det av!

    • Petterjuli 10, 2013 kl. 19:07
    • Svara

    Farsan uttryckte sig bra. Du ser inte illa ut. 😀

    En annan bra metod när folk stirrar på en är att säga ”Hej”. Det funkar alltid och får folk helt ur fattningen. Häromveckan hann jag inte riktig med då två kvinnor tvärvände och kollade in min stil. Hade varit skitkul att le åt dom och säga ”Hej, gillar ni stilen?” Hahaha….

    1. Tack! Ja, folk blir så lätt ställda när man öppnar munnen. Undrar om de är så överlag, eller bara när de blir påkomna med att blänga! 🙂

  • Petterjuli 11, 2013 kl. 09:23
  • Svara

  En del kanske sörplar mer glosoppa än andra. 😀 Ser man något annorlunda vill man kanske kolla in det men vissa kan inte göra det diskret. Stirrar man tillbaka blir de påkomna och fattar att de kanske stirrat lite väl mycket. 😀

  1. Frågan är om de lär sig till nästa gång, och i sin tur talar om för sina ungar hur man beter sig…

  • Petterjuli 11, 2013 kl. 10:42
  • Svara

  Troligtvis inte. Mänskligheten har vid det här laget bevisat att den inte lär sig av tidigare misstag. Vi får helt enkelt leva med att vissa stirrar men att den stora massan faktiskt beter sig korrekt. De flesta människor är trevliga och tänk på alla som faktiskt inte stirrade på dig. Hoppas bara de inte ignorerade istället. Hahaha….. Det är ju lika illa.

  1. Haha! Du har en viss poäng där! 🙂 Hellre ignorera än blänga. Jag skulle vara mycket nöjd med att bli helt ignorerad då och då!

  • Elmis » Glosoppajuli 11, 2013 kl. 11:17

  […] Arga Klara har semestrat utsocknes och vid ett besök i rikets andra stad upplevde hon att folk stirrade mer än vanligt på henne. Vi diskuterade det lite i kommentarerna men jag kände att jag det fanns […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.