Strängnäs

I går hade R ett ärende till Strängnäs, och eftersom jag inte hade något bättre för mig så följde jag med. Vilken miss. Det bästa med hela utflykten var nästan bilresan dit, för då var jag fortfarande förhoppningsfull, och tänkte att det kunde bli trevligt. När vi kom fram släppte R av mig i centrum, för han skulle träffa någon snubbe utanför Strängnäs och eventuellt köpa en grej. Ok, centrum.

Jag fattade först inte att jag faktiskt var i centrum, för det enda jag såg var en Konsumbutik. Började promenera ner mot vattnet och gick längs hela kajen. Kollade in gamla Strängnäs, kvarnen och kyrkan. Men vart sjutton fanns det några butiker att glo i? Det enda jag såg som var öppet var snabbmatshak och turistiga caféer. Inte okej. Mitt lokalsinne är riktigt dåligt, och nu menar jag inte bara normalt dåligt, utan extremt kasst. Jag brukar känns igen mig om jag har gått på ett ställe redan, men jag vet aldrig åt vilket håll jag ska eller kom ifrån. Fram med Google.

Det visade sig att centrum var precis där jag blev avsläppt, men jag hade ju inte sett någonting där. Något torg, men mest bostäder. Letade mig tillbaka, för som tur var är ju Strängnäs inte så stort. Och se, en galleria! Den skyltade med några små butiker, inga stora kedjor, men det är lite roligare att se sig om när det är något man inte redan kan. Gick in i gallerian. Stängt.

Skylt, öppet, stängt

Alltihop, förutom just Konsum. Vafan? Är det inte på lördagar och söndagar folk har tid att åka och shoppa eller fika på stan? Tydligen inte i småstäder. Hade redan gått en timme i tryckande värme och strålande sol, så jag satte mig på en bänk i det svala köpcentrumet och kollade lite på folk som gick förbi. Det gick inte ens att fönstershoppa, för det var jalusier överallt. Jävla skit.

När R var färdig plockade han upp mig. Det hade gått åt helvete för honom också, det blev ingen affär. Åt en glass på hemvägen, det var nog den enda behållningen av hela resan. Allt som allt tog det fem timmar, och jag var helt paj efteråt för vägen var så jävla dålig. Spårig, lappad och lagad. Vanliga människor kan ju köra över ett brunnslock utan att få ont, men inte jag. Nej, inget mer besök i Strängnäs på ett bra tag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/strangnas/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 29, 2013 kl. 10:13
  • Svara

  Klart Strängnäs är skit. Det var ju där Göran Persson satt i kasernvakten på P10. Redan då sabbade han samhället. Hahaha….
  Välkommen till landet. Inte mycket öppet i mina trakter heller om man inte gillar de stora drakarna inom livsmedelshandeln. Söndagar är ju Herrens vilodag så fan vet om det inte gäller på landsbygden. I storstaden är ju befolkningen dekadant.

  1. I så fall föredrar jag dekadens, för det var knappt en människa på stan. Förra året var jag i Örebro under ungefär samma premisser, men då hade vi en gemensam kompis med oss. Han och jag skulle kolla in stan medan R skulle köpa ett (!) hjul. Allt var stängt, och de enda människor vi såg var de som kom travandes ut ur kyrkan efter gudstjänsten.

  • Petterjuli 29, 2013 kl. 10:45
  • Svara

  Hahaha… Finns en stor chans att jag gillat Sodom och Gomorra. Dekadens enligt de ”heliga” är inte samma som vi vanliga människor gillar.
  Sanningen är dock att få platser på en söndag ser ut som Stockholm. Köpa ett hjul eller liknande bra grejer brukar man kunna göra vilken dag som helst i veckan. Eller mula i sig en pizza eller glass. 😀

  1. Sant. Det är konstigt att så många vidhåller att söndag är en vilodag, trots att religionen är bortblåst sedan länge. Bättre att ha stängt måndag-tisdag, för det är ju på helgerna folk har tid att shoppa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.