Surf n turf

Älskaren R har alltid med sig stora matlådor till jobbet. Och ibland är det lite ”man tager vad man haver” över det hela, och det blir nästan fattigmansversionen av Surf n’ turf ibland. Om man beställer Surf n turf så får man en bit oxfilé tillsammans med en bit hummer – man blandar alltså nötkött och fisk eller skaldjur tillsammans på samma tallrik, men det är tillagat separat. Och just så blev det i går kväll, men med köttfärs och falukorv i stället.

Pasta, tacoköttfärs och stekt falukorv. Toppat med lite senap. Jag skulle aldrig kunna käka det där, men jag är lite småpetig med det jag stoppar i käften. Bara synen får mig att tappa aptiten! Inga grönsaker, inget som ser fräscht och nyttigt ut, bara någon grå-brun-rosa sörja. Jag hade faktiskt hoppats få behålla lite av köttfärsen till en lunchburrito eller nåt, men jag var för sent ute.

Burrito

Det gäller att vara snabb när vi har ätit klart och han snor åt sig det som blir kvar, till sin matlåda. Annars blir jag utan. I och för sig ingen fara, eftersom jag är hemma med kylskåpet mest hela dagarna.

Jag har aldrig ätit någon riktig Surf n turf, förresten. Skulle gärna prova, älskar både en bra biff och både små och stora skaldjur. Låter visserligen som en aningen konstig kombination, men det verkar ju funka. Eller så är det bara för att folk vill visa att de minsann kan stoppa fler än en dyr sak på tallriken samtidigt…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/surf-n-turf/

2 kommentarer

    • Ashjuli 2, 2013 kl. 20:37
    • Svara

    Good site.

    1. Thank you Ash!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.