Tåg till Göteborg

Nästa vecka börjar älskaren R sin semester. Många veckor. Det ska fixas med stugan, fönster ska bytas, och saker ska lagas. Jag är sjukskriven, och om ni tror att det innebär samma sak som att ha semester så får ni tänka om. Det är en jävla skillnad. Visst, jag behöver inte pina mig iväg och gå och jobba (jag har inget jobb ändå), men jag har ont, och jag läker fortfarande efter att någon har öppnat min ryggrad och grävt i den. Jag kan alltså inte göra så himla mycket ännu. Men några saker ska vi göra, nu när han faktiskt är lite ledig och kan hjälpa till att rulla omkring med mig i rullstol. Vi tänkte åka tåg ner till Göteborg ett par dagar, för där har jag inte varit på evigheter.

” omkring, se oss om, göra stan, blåsa bort. Se något annat än Stockholm. Och så hade vi tänkt åka och hälsa på bästa E i Norrland ett par dagar någon gång i sommar. Kollade priser på resor med tåg förra veckan, och det är verkligen svindyrt. Det billigaste alternativet landar kring ett par tusen kronor för två personer, och jag  måste ju boka plats för både mig och en rullstol. Visst är det väldigt bekvämt och så, men knappast prisvärt.

Tåg

Att åka buss är betydligt billigare, men tyvärr helt och hållet omöjligt för min del. Det tar nästan dubbelt så lång tid, och jag behöver gå omkring och sträcka på mig ganska ofta. Det är billigare att åka bil, och då kan vi stanna precis när jag vill. Kan till och med lägga mig och vila om jag vill.

Vi får se hur vi tar oss dit – men dit ska vi. Har länge tänkt på att åka dit någon helg, men mitt i veckan är bättre. Mer saker är öppet, och det är förhoppningsvis lite mindre folk ute och rör på sig. Det var som sagt många år sedan jag var där, så om någon har tips på saker att göra tar jag tacksamt emot dem!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/tag-till-goteborg/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 1, 2013 kl. 21:06
    • Svara

    Ha ha, Anna är där just nu med Prinskorven. I denna stund hälsar de på Lotta på Liseberg i ösregnet… Du kan väl höra med Anna sen om hon har några tips!
    Kul att ha nåt att se fram emot!

    1. Ja just ja! Jag hoppar gärna över Lotta, och tar en extra portion räkor någonstans i stället! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.