Utekväll eller mys hemma?

Jag är ju inte direkt någon som älskar mysiga hemmakvällar, utan jag föredrar lite fart, flärd och äventyr. Visserligen funkar det inte alltid rent fysiskt, men med lite hjälp är det inga problem att sitta på något mysigt ställe – inne eller ute – och kolla på folk, dricka något gott eller bara njuta av omgivningarna. Jag älskar att ta en utekväll på stan en helgkväll, även bara för att promenera och se saker på ett annat sätt än vad man normalt gör på dagarna.

Festande intresserar mig inte direkt, jag bryr mig inte om att synas på rätt inneställen. Jag kan ju ändå inte dansa med min sjukdom, så hög volym på musiken är inte ett dugg kul. Det är inte roligt att behöva skrika till varandra när man ska prata. Dessutom är det dyrt att gå ut och ta en drink eller fem två.

Drink. Utekväll

Ladbrokes gjorde en undersökning för att ta reda på vad kvinnor föredrog – en utekväll eller en tjejkväll hemma, och 70% föredrog att vara hemma med sina vänner, och 80% sa att det oftast blev roligare på en mysig tjejkväll hemma. Visst, det är kanske inte lika spännande, men man slipper stå och frysa i en kö för att ens komma in på en klubb, man slipper potentiellt dödligt vidriga toaletter (som den här på Carmen vid Medborgarplatsen i Stockholm), man spar pengar, och det är lättare att sitta och prata och ha roligt.

Jag har aldrig riktigt förstått grejen med en utekväll där man börjar med att betala för att bli insläppt på ett ställe, för att sedan kunna köpa svindyra drinkar eller synas. Nej, vill någon att jag ska vara på en klubb någonstans får de gärna bjuda in mig, men de kan glömma att jag tänker stå och köa. En trevlig pub, eller en lugn hotellbar är mer min stil. Det allra bästa är ändå de gånger jag lyckas dra ihop bästa vännerna och ha fest hemma hos mig, men det är ju alltid i ganska liten skala, och alla känner varandra. Jag behöver inte vara orolig över att ha svårt att ta mig hem, och det är nära till sängen. Vad föredrar du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/utekvall-eller-mys-hemma/

2 kommentarer

    • Respelionjuli 5, 2013 kl. 12:30
    • Svara

    En anledning till att gå ut kan väl i så fall vara att träffa nya människor, vilket kan bli lite svårt om man har fest hemma där ”alla känner alla”.

    1. Helt sant. Beroende på vad syftet är med kvällen kan ju det vara en ganska stark anledning till att inte stanna hemma, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.