1X2-kris

Som jag nämnde i går så har vi haft en 1X2-relaterad kris, jag och mina fina katter. Nej, de är inte bra på flervalsfrågor, men deras torra mat ser it som ettor och kryss – alltså kallas fodret här hemma för 1X2. Katterna är vana att gå och äta lite nu och då, när de är hungriga. Så har de alltid haft det, och det har alltid fungerat bra. När vi var och handlade mat i fredags köpte vi en ny påse kattmat i storpack, för det började sina i skålen.

Min en katt, den grå, blir väldigt orolig när det börjar närma sig slut i skålen, även om han aldrig någonsin har gått hungrig i hela sitt liv! Det verkar vara en enorm kris i hans lilla värld! Han svassar runt fötterna på mig och ”pratar” oavbrutet. Det är inte ett ”mjao”, utan mer ett ”eeuuuäää” som är utdraget. Så fort jag närmar mig skafferiet där maten brukar stå, kommer han kutandes samtidigt som han pratar. Han ligger och vilar på mig när jag vilar, och vill sitta i knät och bli kelad med trots att han vanligtvis inte direkt är någon knäkatt. Väldigt gulligt och lustigt! Hur som helst, när vi skulle fylla på skålen hittade vi inte den nya matpåsen, varken i bilen eller i något skåp. Vi måste ha glömt den i affären!

Så skålen förblev så gott som tom, och till slut helt tom. Som tur var hade jag en reservpåse med mjuk kattmat i sås, så de har fått frukost som de klarar sig på en stund. De var som synes väldigt ivriga! I värsta fall hade det funnits hundmat att smaska på. Men jävlar, vad irriterande att vi glömde flera kilo kattmat i affären! R fixade en ny påse efter jobbet i dag, så ordningen är återställd och det dröjer nog flera dagar till skålen är tom och nästa kris uppstår. Då har vi i alla fall en full påse att tillgå…

Kattmats-kris. Två katter samsas kring samma tallrik.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/1x2-kris/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.