Att vakna och jobba

Åhh, det är så skönt att ligga och dra sig när man är nyvaken… Trycka på snooze, sträcka på sig, vända lite på sig och blunda några minuter till innan man går upp för att jobba. Ungefär så här.

katten sträcker ut en stor tass, snoozar lite och somnar om. Att vakna och jobba
Eller inte. Det gör skitont att ligga ner! Jag får aldrig sova ordentligt, jag är aldrig pigg, och varenda morgon är ett jävla helvete. Tiden det tar från impulsen att kliva upp, tills jag har värmt upp kroppen, sträckt ut mig och värktabletterna har börjat verka varierar mellan en och fyra timmar. Ibland blir det inte bättre i alla fall. Känslan när man ligger där och knappt kan vända på sig själv är jävligt läskig. När varenda nerv i ryggslutet hugger och skriker, och både huvudet och kroppen fortfarande är trötta och bara vill sova, då ska man upp och röra på sig för att orka ha ett liv. Är det konstigt att jag vill jobba hemifrån?

Apropå det, när jag måste söka jobb som Arbetsförmedlingen eventuellt tipsar mig om, som jag är mycket väl kvalificerad för, det är administrativt och inte alltför långt hemifrån – men på heltid – hur fan lägger man fram på en eventuell intervju att läget med ryggen är som det är? Och att jag inte kan arbeta borta från hemmet mer än kanske 25% (om inte mitt kontor består av en ställbar säng, och inte involverar andra människor)?

De påstår ju på Arbetsförmedlingen att jag inte ska nämna något om ryggen i ansökan, utan ta det vid ett personligt möte. Om jag var den som anställde skulle jag bli sur och besviken, om något sånt kom fram vid intervjun. Slöseri med tid. Då är det ju bättre att jag söker sånt som faktiskt är på deltid, kan jag tycka, särskilt som det efter arbetsträningen framkommit att mer än några procents arbetstid inte funkar ens med resor. Det är faktiskt jag som kommer sitta på en intervju och känna mig dum för att jag inte nämnt något, och för att jag ändå inte kommer att klara av att jobba. Hur ska jag hantera sånt, några tips?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/att-vakna-och-jobba/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: