Brev till vårdcentralen

När jag var hemma i stan skulle jag lämna ett brev på vårdcentralen. Det vägde mer än ett hekto, det var upplysningar de hade efterfrågat, och jag hade ingen lust att betala 24 spänn i porto när vårdcentralen ligger bara fem minuters promenad hemifrån. Så jag tog mig dit och skulle lägga brevet direkt i deras brevinkast, på postadressen som de angivit på sin hemsida. Det var igentejpat. Vafan? Dessutom hade de satt upp en lapp på brevinkastet där det stod:

Ej för brev.

Öh, nähä? Vad vill de ha då, hundbajs? Fasen vad sur jag blev. Om de anger en adress för brev (som inte är en boxadress) så förväntar man sig ju att kunna lämna ett sådant där. Eftersom jag tänker spendera så mycket tid det bara är möjligt i sommarstugan, tills det blir för kallt eller för fuktigt på hösten, så är jag oftast inte där måndag till fredag mellan 8 och 17. Visst, nästa vecka är jag hemma i stan en del, men inte fasen tänker jag riskera att de inte hinner läsa igenom mina uppgifter innan jag ska dit.

Jävligt dåligt. Jaha, kanske du tänker, det ligger bara fem minuters promenad från lägenheten där du bor, men prova att knata fram och tillbaka med diskbråck och Ehlers-Danlos syndrom, så får du se hur kul det kan vara. Ok, hittills har allt varit dåligt med vårdcentralen jag bytte till (för att jag var så missnöjd där jag gick förut), och jag har inte ens varit där ännu!

Att få vänta i 10 veckor för att då komma dit när varje dag är en jävla kamp är inte klokt. Förhoppningsvis får jag en ny tid snabbt efter mitt första besök, för jag har hunnit samla på mig bra många ärenden på den här tiden. Annars får jag väl ringa varje dag och kolla om de har återbudstider, för till slut lär väl den som svarar i telefon tröttna på mig och ge mig en tid.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/brev-till-vardcentralen/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteraugusti 20, 2013 kl. 11:25
  • Svara

  Va???? Hade du väntat dig att det skulle vara smidigt? En brevlåda har man inte för att stoppa brev i. Då måste ju någon tömma den.
  Vänta i 10 veckor är väl inget. Förr satt man på ett fartyg i indiska oceanen med kallbrand och väntade på att komma hem. 10 veckor är väl inget att gnälla över. Vi har ju sådan fin sjukvård i Sverige. Gratis och allt. Knappt några köer och illegala invandrare får vård för en 500-hundring.
  Det är fint i folkhemmet som Palme och grabbarna fixade och dagens politiker försöker göra ännu bättre.

  1. Förlåt mig, jag ska genast sluta gnälla! 🙂 Jag fattar inte hur något fortfarande kan tycka att folkhemmet och välfärdspolitiken som fördes då är en bra sak. Jag ska genast kräva tillbaka de tiotusentals kronorna jag spenderat bara de sista två åren, om det nu bara kostar en femhundring för vissa, och snällt vänta på min tur.

  • Petteraugusti 20, 2013 kl. 13:33
  • Svara

  För att inte tala om den religiösa tvångsbeskattningen som begravningsavgiften är. Jag betalar in en massa pengar men måste ändå betala för min begravning och då får jag ändå inte begravas på kyrklig mark då jag är okristlig.
  Privata aktörer kan kremera mig lik bra som kyrkan men kyrkan har som bekant monopol. Folkhemmet är i mina ögon endast ett begrepp som beskriver sossarnas 60- och 70-tal.
  Det krävs betydligt fler borgerliga eller andra mandatperioder innan det härket har förändrats.

  1. Ja, det om något är ett monopol som ingen vågar ta tag i! Jag är inte heller medlem och skulle faktiskt behöva de där korvörena. Lika bra att bränna upp mig när jag dör ändå.

   Att folk, i alla fall den äldre generationen, är så helt hjärntvättade i tron om att folkhemmet är något att eftersträva, är galet. Säkert på grund av propagandan som spreds på den tiden. I dag är det sjukt att någon fortfarande tror på det, men på den tiden var det väl inte så konstigt när kritiskt tänkande inte var ett måste. Man jobbade som ett djur och tänkte som ett får.

  • Begravningsavgiften - varför? -Arga Klaraaugusti 23, 2013 kl. 10:18

  […] på ett inlägg jag skrivit om att det inte gick att lägga ett brev i brevinkastet på min vårdcentral. Det är ju faktiskt så att trots att man inte är med i kyrkan så tvingas man att betala en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.