Cirkuselefanter ”attackerar”

Läste i skvallerpressen som kallar sig själv kvällstidningar i går om att flera barn hade blivit ”attackerade av cirkuselefanter”. Det handlar om Cirkus Maximums elefanter, som vid några tillfällen tuggat på kläder och skor, och tagit tag i barn med snabeln och släpat dem en bit. Det är väl självklart att det är skitläskigt, oavsett om man är stor eller liten, men vad är det för fel på folk egentligen? Maximums cirkuselefanter har stått på en gräsmatta i Gubbängen, med avspärrningstejp runt. En av historierna handlade om en 6-åring, vars pappa inser att det var hans eget fel som gick fram till djuren för att låta barnet få klappa dem, men säger också till Aftonbladet: ”Men samtidigt var där andra barn som stod utan föräldrar och matade dem.

Tecknad elefant. Cirkuselefanter attackerar barn.

Öhh, jaha, så därför är det okej att utsätta sitt eget barn för livsfara? Elefanter är världens farligaste däggdjur. De dödar mer än dubbelt så många människor som lejon gör, och vem skulle låta sin unge gå fram och klappa ett lejon i en inhängnad? Ingen. Cirkuselefanter är vilda djur, väldigt lynniga och samtidigt nyfikna, och de är faktiskt gigantiska. Håll er undan, för fasen. Det har dessutom funnits, förutom avspärrningen, skyltar som varnar för att gå i närheten av djuren.

Det är inte ett dugg konstigt att elefanter tar tag i folk eller tuggar sönder saker. Cirkuselefanter har nog inte en särskilt rolig tillvaro heller. Efter den där historian med 6-åringen som blev sliten ur famnen, har flera föräldrar framträtt och berättat att deras barn också blivit ”attackerade”. Nja, jag skulle snarare säga att elefanterna undersöker och leker, snarare än attackerar. Och att man är så dum att man går ut i media med att man låter sina barn gå fram till och klappa ett skitstort, livsfarligt djur är också intressant. Det är inte synd om föräldrar som utsätter sin barn för fara, någonsin. Inte ens om det är av ren okunskap. Förr eller senare kommer någon att dö, och då är det på sin plats med en Darwin award.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/cirkuselefanter-attackerar/

2 kommentarer

1 ping

 1. Trodde det var flodhästar som var farligast. Jag kan ju ha missat något men jag tror elefanter är lite snällare. Stora men definitivt inte ofarliga.
  Här har du problemet med dagens samhälle där alla djur anses ”gulliga”. Jag skyller på det där fjanteriet med husdjur och i synnerhet gullandet med hundar som i dagens samhälle blivit en leksak.
  Dagens ungar och även deras föräldrar har aldrig varit ute i naturen och vänt på stenar för att lära sig något om djur. Inte ens alla naturprogram på TV verkar kunna lära folk hur djur funkar. Idioter……
  Folk kommer att fortsätta gå nära elefanter, tigrar och annat. När de sedan blir skadad kommer de att gnälla över att någon slarvat. Eget ansvar? I helvete heller för det finns inte längre.
  För övrigt överdriver ju skvallerpressen allt och framställer det som jordens undergång.

  1. Elefanter dödar ungefär dubbelt så många människor som flodhästar gör per år, men det är väl också för att de är mer i närheten av folk. Ja, det är alltid någon annans fel när det går åt helvete. Varför kan folk inte lära sig förrän det är för sent?!

   Jo, det är väl överdrivet, säkert skrivet ur barnets perspektiv. Åh det var JÄTTELÄSKIGT! Barnen fattar ju inte att det är föräldrarna de borde vara arga på, i stället för på cirkusen eller elefanterna.

 1. […] hel del andra pappor i dag. Men bara de vettiga papporna, så klart. Inte de som skickar fram sina ungar till elefanter, de som föder sina barn med snabbmat eller de som inte hjälper till med allt de kan tänkas […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: