En billig renovering

Jag är trött, så trött. Tycker inte att jag har ansträngt kroppen så mycket med renovering och annat, men allt sammantaget gör väl att den kraschar till slut. Det blev många timmar i bilen i söndags, jag har målat en byrå lite då och då, och jag har burit lätta saker från bilen. Målningen skedde i perfekt arbetshöjd och har inte tagit mer än en totalt en halvtimme om dagen, men det var tydligen för mycket för mig. Ryggen håller på att gå av, och händerna värker efter att jag har hållit en pensel i handen.

Det är ändå väldigt skönt att projektet med renovering börjar bli färdigt. ”Svärmor” ska hjälpa till med gardinerna, och kom med den briljanta idén att sy en liten kappa till det lilla fönstret som bara har en mörkläggningsgardin också, av resterna som blir över när vi klippt till gardinen i lagom längd till det stora fönstret. Det kommer ändå att bli ungefär en och en halv kvadratmeter tyg över, så det räcker till en liten duk till sängbordet också. Bilden gör inte riktigt färgen rättvisa, den är mer grön!

En billig renovering, en grön gardin från Chilli

Lamporna vi snodde från deras hus passar utmärkt, och dessutom fick vi ett vändbart grått och svart överkast som de inte ville ha kvar. Vi har inget överkast här, och förutom att dölja fula sängkläder så blir det perfekt att ha över fötterna när det börjar bli kyligt på kvällarna. Världens billigaste renovering – vi har hämtat saker från vårt och våra föräldrars hem och fått allt utom gardinerna och färgen gratis. 10 liter färg för 129 spänn, visserligen ingen superkvalitet, men bara hälften gick åt.

Och så 750 spänn i timmen för arbetstiden då, men det är faktiskt roligt att förnya, förbättra och att göra det tillsammans. När allt är klart kommer bild, men vi är inte där än. Hyllor ska sågas och slipas innan de sätts upp, och ett fönster ska målas på insidan. Inget jag ägnar mig åt, alltså är tidsplanen lång…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/en-billig-renovering/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.