Fötter på sätet

Ibland, eller kanske rättare sagt ganska ofta, undrar jag vad det är för fel på folk. Häromdagen när jag åkte pendeltåg satt det en snubbe på sätet på andra sidan mittgången, som tog av sig skorna och lyfte upp sina fötter på sätet mittemot. Precis bredvid honom fanns en skylt där det stod ”Inga fötter på sätet”. Det går inte att tolka på något annat sätt att fötterna inte ska läggas upp på sätet, oavsett om man är barfota, lägger en tidning på sätet eller har skor på sig. Det står ingenting om strumpor, tidningar eller pjuck, det står fötter – och då spelar det ingen roll om de har någon beklädnad.

Vuxen man med fötter på sätet på pendeltåget. Idiot.

Jävla idioter. Vuxna karlar också. Jag sa åt honom att ta ner fötterna och pekade på skylten precis bredvid honom, men han stirrade bara och låtsades inte förstå. Nä, men även om du inte förstår svenska så kanske du ser gubben på bilden som har sina fötter på sätet, och har ett stort rött streck över sig? Förstår du ändå inte vad det betyder så är du helt enkelt dum i huvudet. Ja, så enkelt är det.

Fattar folk inte att det finns anledningar till förbudsskyltar och trivselregler? Visst fasen är det mer bekvämt att lägga upp fötterna, det tror jag att de flesta inser – och det är ju anledningen till att förbudsskyltarna finns. Så varför kan man inte låta bli att lägga fötterna där? Är det för att man vill vara lite cool och bryta mot reglerna, är det för att man vill vara en slö eller äcklig människa, har dålig uppfostran, eller är det för att man vill smutsa ner eller slita på tyget som sitter på sätena? För att man tycker att biljetterna är för billiga, och vill att priset ska höjas så att SL ska kunna tvätta och reparera säten? Jag kan inte komma på några andra anledningar. Kan du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/fotter-pa-satet/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Lisaaugusti 11, 2013 kl. 07:34
  • Svara

  Om det är fötterna på bilden du pratar om så vet i fasingen om det inte hade varit bättre att han behöll skorna på. Samma, nästan, sak hände när jag åkte i en ”tyst” vagn. Inga mobiler alltså. Trots detta sitter en dam i 50-60 års åldern och pratar i mobil hela tiden antagligen var det dottern som ringde och troligtvis hörde hon dåligt, för det var ingen tyst konversation. Trots upprepade tillsägelser från en man på tåget så fortgick konversationen, tills han reste sig och högröd i ansiktet pekade på skylten, men då var vi nästan framme,

  1. Folk har ingen respekt, och inte någon koll på sin omgivning! Det är lite synd att folk i allmänhet inte vågar säga till så fort någon gör något fel, och det är synd (och dumt!) att folk blir sura när de blir tillsagda att de gör fel!

  • Tofflanaugusti 11, 2013 kl. 12:15
  • Svara

  Jag har också bloggat om detta! En dag för lite sen när jag åkte in till stan på bussen, var det TRE (3) vuxna personer som satt med fötterna på sätet mitt emot. MED SKORNA PÅ! Idioter! 👿

  1. Ja, vad fan tror de att de är? De verkar inte känns sig själva tillräckligt bra för att inse att de är självupptagna, icke-tänkande puckon med en för hög dos narcissism.

  • Tant A.augusti 12, 2013 kl. 09:27
  • Svara

  (Ler) Fast å andra sidan så kan man även tänka på vilka avföringsbakterier som är på alla offentliga säten….på handtag, ledstänger, café- och matbord på snabbmatsrestaurangerna.
  Många har ju dessutom byxorna nerhasade så långt att dom sitter på kalsonger (med fartränder och riktigt gnuggar av sej mot sätet).
  Folk är verkligen INTE renliga av sej och jag tror att lite fotsvett är att föredra före bajsbakterier på sin jacka eller egna byxor. Så jävla vidrigt!!!!
  Sådär, det var väl en härlig tankeställare så här på måndagsmorgonen! (ha ha)
  I övrigt håller jag med dej! Inga fötter, skor (eller skitiga rumpor på säten)!
  Kram!

  1. Mycket möjligt! Hädanefter bör folk helt enkelt hålla sig inomhus och gå om de ska gå någonstans. :mrgreen: Folk har ju inte vett att tvätta händerna av sig. Vidrigt, har alltid en våtservett eller två i handväskan…

   En annan aspekt i det där med fötterna på sätet är fotfobi. En bekant skrev till mig om det på Facebook efter att hon hade läst det här, och det är tydligen en vanligare fobi än man kan tro. Jag hade inte haft en tanke på det, men det kan tydligen orsaka en och annan panikattack. 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.