Ful lampa

Här är den, lampan som sitter i sovrummet på lantstället. Jag tror knappt någonsin att jag har sett en sån här ful lampa någon annanstans! Jag vet inte hur någon tänkte när de satte dit den, men den kanske var inne långt innan min tid på jorden. Dessutom sitter den inte i taket, utan på den hemska väggen.

Ful lampa i korg-material

Skärmen är så grov att det inte släpps ut särskilt mycket ljus ändå, det blir mest ljust runt omkring den. Den ska ner, och så långt bort att jag aldrig mer behöver se den, och sen ska det upp en helt vanlig, neutral taklampa som faktiskt sprider lite ljus i stället. Har säkert flera bra liggandes på vindsförrådet hemma, plafonder och sånt som satt där när jag flyttade in. Det är i alla fall omöjligt att hitta en lika ful lampa – och jag har sett många fula i mina dagar.

Det är, som ni förhoppningsvis redan räknat ut, inte direkt ett mysigt sovrum för romantik eller avkoppling. Mörkt, murrigt med sängbord i furu och så sitter det ett gigantiskt sjökort över området på väggen. Men jag sover väldigt bra i min specialmadrass och vi har en sjysst säng. Det är bara allt annat (och då menar jag precis allt annat) där inne som behövs ändras lite på…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/ful-lampa/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Emelieaugusti 15, 2013 kl. 21:47
  • Svara

  Kan vara ett roligt projekt att förändra sovrummet till det bättre (om du nu kan få R att utföra lite sovrumssysslor istället för att mecka med motorcykeln). Spara lampan och använd som brödkorg!

  1. Han har redan skruvat ner allt, och lovat att måla på lördag! Hyllor, gardin, lampa och annan inredning tar vi lite allt eftersom, när vi har fått med sakerna från lägenheten. 🙂

  • Emelieaugusti 15, 2013 kl. 22:19
  • Svara

  härligt!

  1. Ja, det ska bli skönt med lite förändring! När man går ”hemma” jämt är det skönt om det inte är så fasligt fult. 🙂

  • Ettaaugusti 17, 2013 kl. 21:15
  • Svara

  Hahaha, precis en sådan hade min pojkvän i sitt rum när jag var 16 år (dvs ett bra tag sedan). Sedan sprayade han den svart för att den skulle bli lite coolare.

  1. Hahaha! Inte en dum idé faktiskt, men den kan inte ha gett så mycket ljus! :mrgreen: Den är både ful och usel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.