Fula saker och choklad

Ja alltså, min choklad som jag fick i namnsdagspresent… Jag misstänkte ju att älskaren R skulle nalla lite av den då och då, och mycket riktigt. Precis efteråt pratade vi om att måla om vävtapeten i sovrummet på lantstället, som är målad med tvättsvamp i en härligt vidrig aprikosfärgad ton, och då föreslog jag samtidigt att vi skulle ta bort lite fula saker. Det sitter nämligen en hel del fula saker på väggarna, från förr. Föräldrar, tidigare ägare och släktingar.

Jag föreslog att vi kunde sätta upp en gardin vid ett av fönstren, och passade även på att påpeka att vi kunde skruva ner ett litet träskåp (furu) som sitter på väggen vid matbordet. Det är så litet att det knappt rymmer en flaska likör och ett par snapsglas, och det har absolut ingen funktion alls. Och ganska fult, råkade jag lägga till när jag påpekade det. Då fick R genast en ursäkt att sno lite choklad, för det är han som har gjort skåpet en gång i sin ungdom.

Aha, du hånar mitt hantverk, nu tänker jag sno choklad av dig!” Ja ja… Jag visste att det var han som hade tillverkat det, så jag gjorde inte bort mig på något sätt. Men nu när han började nalla av min presentchoklad ganska omgående gissar jag att det kommer att fortgå. Det är tur att vi vet vad vi kan förvänta oss av varandra gällande vissa saker i alla fall…

Choklad, chokladkaka. Om mina fula saker.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/fula-saker-och-choklad/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: