Granatäpple från Brunneby

Jag fick en liten present av en god vän, vi kan kalla honom Kött (han är inte död eller kroppsbyggare), för ett tag sedan. Vi hade inte setts på ett tag, och han hade varit på något ställe i Östergötland och köpt en flaska juice (eller om det var must) med smak av granatäpple! Min favorit. En del människor tänker på mig när de ser något med granatäpple eller ugglor, är inte det fantastiskt?

Den kom från Brunneby, och var riktigt god så här mitt i sommaren när det är brist på riktiga granatäpplen. Alldeles på tok för söt, för liten andel granatäpple och inte så skarp som min favorit, den iranska juicen, men ändå okej. Den var utblandad med juice från vanliga äpplen, och det drog ju ner betyget – de två har inget med varandra att göra. Jag har utnämnt mig själv till expert inom området granatäpple och juice av dessa – har ju testat en hel uppsjö av sorter!

Har aldrig sett den här tidigare, men hade jag gjort det hade jag köpt den. Nu när jag smakat den tror jag inte att jag kommer att köpa den om jag skulle ha vägarna förbi musteriet och har ett extremt granatäpplesug. Det händer – i alla fall det senare. Kollade upp ungefär hur mycket den kostade, och den var nästan fyra gånger dyrare än den godare varianten. Njae, goda saker med granatäpple verkar sällan bli lika bra när svenskar gör dem – jag håller mig till importvaror. Men tack för presenten, Kött!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/granatapple-fran-brunneby/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tant A.augusti 21, 2013 kl. 13:10
  • Svara

  Nu är förhandstitten ute av Arga Doktorn!
  https://www.svt.se/omsvt/smygtitta-pa-hostens-tv-utbud
  Det var väldigt tråkigt att du inte kom med men det kommer en säsong till kan jag tro, så hoppet är ju inte ute än i att dom tar upp ditt fall också!
  Kram från en värkande människa till en annan!

  1. Tack för tipset! Vi får se hur det verkar vara, det stod i svaret jag fick att det skulle vara ganska allmängiltigt – och det är ju inte riktigt mitt problem. Men det skadar aldrig att söka 🙂

  • Tofflanaugusti 22, 2013 kl. 14:49
  • Svara

  Brunneby, som för övrigt ligger nån mil från stället där jag är född, gör också förträffliga vinsatser! Jag har en rödvinsdito på gång just nu, till exempel! 😛

  1. Spännande! Jag hade aldrig hört talas om stället tidigare, men det verkar ju kunna vara värt ett besök nästa gång man är i krokarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.