Hål i gatan

Vi har ju ett hål i gatan utanför lägenheten, det är någon form av kabel- eller värmearbeten som pågår. För ett par veckor sedan var det bara ett 20-metershål i gatan, men nu har det växt till kanske 60 meter, och med några övergångsställen här och var. Det jobbas för fullt hela dagarna, ändå störs jag knappt av det för det hörs inte in om jag har fönstren stängda åt det hållet. Fantastiskt vad bra fönster kan göra. Så här ser det ut från min balkong, halva gatan är liksom borta.

Hål i gatan

Det är väldigt bra isolerat i kåken där jag bor. Det är aldrig några stora temperaturskillnader, inte ens när det skiljer 20 grader från en dag till en annan på vintern. Det blir aldrig kallare än 20 grader inomhus heller, och tack vare mina luftrenare känns det alltid fräscht. Och det bästa av allt är att det knappt hörs någonting alls från grannarna! Det enda man hör från samma våningsplan är om någon bullrar i trappuppgången, men det har jag ytterst sällan varit med om.

Det kan höras en dov duns om någon stampar i golvet i lägenheten ovanför, men det är också allt. En gång när vi precis hade gått och lagt oss hörde vi hur någon ovanför, antagligen ett barn, ramlade ur sängen och vrålade till. Det lät lustigt, men jag tror inte att vrålet hade hörts om vi inte hade haft fönstret öppet. Man kan alltså spela musik på ganska hög volym, man kan öva på sitt instrument och man kan få ett utbrott utan att någon får veta om det. Tydligen kan man borra hål i gatan också utan att jag får lust att slänga en gjutjärnspanna i huvudet på någon – jag bor verkligen helt fantastiskt bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/hal-i-gatan/

8 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteraugusti 27, 2013 kl. 08:57
  • Svara

  Din bortskämda jävel. Kåken jag bor i är byggd av rispapper och minsta oljud hörs. Folk smäller i dörrarna och kör dragster på gatan. Mina fönster är från 1800-kallt och dämpar inte mycket.
  Fast kåken är ganska charmig och bor man mitt i stan får man acceptera att det är lite oljud då och då men jag irriterar mig på folk som stör med vilje. Grannarna i kvarteret har inga problem att köra med allehanda maskiner eller spika tidigt på söndagsmorgnar.
  En modern kåk hade ibland varit skönt men jag håller ut tills jag hittar min stuga på landet. 😀

  1. Det är nog det enda jag har att skryta med, så jag måste ju passa på! 🙂 Husen byggdes för bara 4-5 år sen, så det vore konstigare om det var en lyhörd skokartong med glipor överallt. En stuga på landet vore dock fint också – eller vänta, R har ju en… :mrgreen:

  • Petteraugusti 27, 2013 kl. 10:30
  • Svara

  Typiskt en skrytig 08 att tala om att du bor bra OCH har stuga på landet. Hahaha…. Min kåk är 101 år gammal och då är det inte direkt toppstandard men den är charmig. Nya lägenheter tenderar att vara lite tråkiga.
  Ska försöka hitta någon schysst kåk en bit utanför stan men ändå nära. Gärna lite avsides så jag kan springa naken när jag vill. 😀

  1. Hahaha, ja eftersom mitt liv är så glamouröst i övrigt så måste jag ju ta varje chans jag får! 🙂

  • emelieaugusti 27, 2013 kl. 10:31
  • Svara

  Du har det för bra Arga Klara!! 😉

  1. Haha, ja, tänk om alla hade det så här bra! 😉

  • Tofflanaugusti 27, 2013 kl. 11:54
  • Svara

  Riktigt avundsjuk, Klara! Här är ett jävla liv – utom just nu, mitt på dan. Passar på att vila mina öron medan alla ungjä… barn är på skola, förskola, fritids eller vaffan det nu heter.
  Fast i eftermiddag ska jag åka bort och parkera mig i nåns trädgård! HA! 😛

  1. Ja, fy fasen, det kan inte vara kul! En gång i min ungdom bodde jag en kort period på Drottninggatan i stan, det var det värsta jag har varit med om. Det var ALDRIG tyst! Ha en skön eftermiddag! 🙂

  • Hål och ånga -september 18, 2013 kl. 19:11

  […] ni ihåg att jag skrev om ett hål i gatan för ett tag sedan? Det är något energibolag som håller på att fixa med en bättre […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.