Hår och nackspärr

Tillbaka på lantstället, alltså. Vaknade och såg ut som ett troll i morse, både i hår och ansikte. Det tar ju alltid en dag eller två att acklimatisera sig när man byter mellan stads- och lantluft, konstigt nog. I går var jag alltså mestadels trött, tröttare och tröttast. I och för sig inte konstigt med tanke på att jag var tvungen att resa inte så lite fram och tillbaka i söndags, att det varit kalas och att jag gått på stan några dagar innan. Ja, det räcker med så lite för att däcka mig.

Hade världens jäkla nackspärr igen när jag vaknade på söndagen efter festen. Armarna och axlarna bultade av smärta, och eftersom jag inte burit något, eller spänt mig mer än vanligt (i och för sig jobbar mina muskler konstant 300% mer än hos en frisk människa), gissar jag att det berodde på mitt hår. Ja, det på huvudet. Jag försökte ju nämligen fixa till någon slags frisyr med hårband som skulle nålas fast och grejas med, och det tog en ganska bra stund. Armarna över axelhöjd är väldigt dåligt.

Om hår och nackspärr. Arga Klara i 20-talsfrisyr med pärlor och hårband.Nåja, det går väl över om några dagar. Det var en kul fest, så det var väl värt det. Men jag är jäkligt glad att jag passar hyfsat bra i kort hår, för jag skulle aldrig någonsin kunna hålla på och greja i mer än en minut med håret. Om jag inte vill ha extra ont, det vill säga, och långt hår kräver betydligt mycket mer jobb för att ens se okej ut. Skulle aldrig kunna föna, platta eller locka det, med de ledproblem jag har. Så skit på er, alla som tycker att jag ska skaffa långt hår. Möjligen den dagen då jag har någon som fixar det åt mig varenda dag, men det kommer ju aldrig att hända.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/har-och-nacksparr/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjaaugusti 6, 2013 kl. 15:20
  • Svara

  Tjusigt! 🙂 Och nej! Du ska inte ha långt hår, du passar så bra i kort hår tycker jag. Jag är ju själv korthårig och tycker att det är sååå skönt 🙂

  1. Tack! Ja, det är underbart skönt! Man spar så mycket tid, och lite pengar, på att hålla det kort. Aldrig mer långt 🙂

  • Petteraugusti 8, 2013 kl. 11:18
  • Svara

  Gillar bilden. Den ger en lite film noir-känsla över motivet. Hoppas ni hade kul men varför ler du så sällan på dina bilder? Du ser alltid så allvarlig ut. 😀

  Kort hår är super. Jag har ju fördelen att det blir kortare/tunnare med åldern. Hahaha….

  1. Tack, men gör jag inte? 😮 Lite grann i alla fall? Då skulle du se när jag inte ler, hahaha!

  • Petteraugusti 8, 2013 kl. 11:42
  • Svara

  Hmmmm… OK, du kanske ler så där lite illmarigt.

  1. Det är svårt att se glad ut på riktigt när man poserar för en bild – hade det varit en spontan bild där jag var mitt uppe i kalasandet hade jag nog sett lite gladare ut. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.