Hjälm och fartränder

Jo, apropå en hjälm jag nämnde i går… Det var ju så att R skulle rädda några saker som hans föräldrar hade tänkt sälja på loppis, så han gick dit lite innan det började, när folk höll på att ställa upp bord och lägga ut saker. Då såg han att någon sålde den här hjälmen för tio spänn, och blev lite intresserad. Han hade inte tagit med sig några pengar, men grävde i fickorna och skramlade ihop åtta kronor. Han lyckades pruta ner priset 20%, och kom hem väldigt stolt över sitt kap.

MC-hjälm, svart

Det är inget större fel på den där, eller hur? Jag tyckte inte det, i alla fall, och den sitter perfekt på min skalle. Allt eftersom veckorna har gått sedan loppisen så har det framkommit att R kanske vill ha hjälmen själv. Han har nämligen en glidarhoj (trots att han hatar sådana och helst kör enduro i lera i skogen), och då passar det bättre med en sån här hjälm än en vit och sportig med visir. Men nu vill jag inte ha den på mig längre – han har nämligen modifierat den lite.

Häromkvällen satt han med tejp och försökte göra två raka linjer tvärs över hela hjälmen, och de skulle han spraymåla. Han ville ha fartränder på min (sin) hjälm. Jag förslog färger, men vad jag än sa fick nej till svar. Det visade sig att han bara hade gul sprayfärg, så det fanns inget att välja på ändå. Ehh, okej. När han hade fått till två hyfsat raka linjer tejpade han in resten av hjälmen så att det inte skulle bli något stänk på den. Sen sprayade han, och efter en stund tog han bort tejpen. Det blev fruktansvärt! Hjälmens lack följde med tejpen, ränderna blev ojämna och färgen hade krupit in under tejpen, hahaha!

Svart hjälm med gula fartränder. Ett misslyckande med lacken!
Jag garvade gott åt det där, för han hade ändå hållit på en dryg timme med det! Nu verkar det som om han ska slipa bort lacken och färgen, och göra om allt från början. Jag tror ändå att den aldrig någonsin kommer bli lika fin som den var när han köpte den, men jag har ju haft fel förr.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/hjalm-och-fartrander/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteraugusti 11, 2013 kl. 19:40
  • Svara

  Känns inte som det vore en bra idé att krascha med den hjälmen. Plasten har nog gjort sitt och slipning med tillhörande målning med sprejfärg är inte att rekommendera. Lösningsmedlet i sprejfärg är ganska starka grejer. Det kan skada hjälmen ännu mer. Men vad fan…… Man ska ju ha kul också…. 😀

  1. Ojdå, det visste jag inte! Ska genast ifrågasätta om man har tänkt att se till att jag dör vid en eventuell krasch!

  • Tofflanaugusti 12, 2013 kl. 08:19
  • Svara

  Vintage, Klara, vintage! 🙂 Shabby chic? 😉

  För övrigt: GRATTIS på namnsdagen!!!

  1. Hahaha, ja fyfan! Han medgav att han kan ha helt slösat bort de där åtta kronorna han investerade i hjälmen – men att han åtminstone hade nöjet att roa sig själv lite under tiden! 🙂 TACK!

  • Lisaaugusti 12, 2013 kl. 11:46
  • Svara

  8:- kronor. Det stämmer inte längre. Med tejp och färg m m så är den lite dyrare nu. Plats för en varning ”håll dig ifrån hjälmen”. Lägg till en nolla 80;. så lovar jag du är säkrare.

  1. Dyrare och sämre! 🙂 Jag tar en av hans ordentliga hjälmar i stället!

  • emelieaugusti 13, 2013 kl. 13:59
  • Svara

  Jag tycker att lacksläppet gör att det ser ut som en karta över en okänd landstrimma…

  1. Haha, ja det gör det faktiskt! Karta över hans hjärna. 🙂

  • Åkejuni 1, 2014 kl. 11:21
  • Svara

  känns gott och höra att det finns fler som reagerar över lackade hjälmar , och det är precis som dom skriver , du kan förstöra allt skydd i hjälmen med färgen , nu var det visserligen ”1000” år sedan jag höll på men hjälmar men då fanns det generellt två material plast och glasfiber .. idag finns det i kolfiber , lexan osv men det VIKTIGASTE att känna till är att HJÄLM ÄR EN FÄRSKVARA .. den ska skydda ditt viktigaste organ och det finns fortfarande folk som anser att kostnaden för hjälmen är det viktigaste ,

  på hjälmen ska det sitta ett märke som berättar när den är tillverkad och att den är godkänd ,, kommer inte ihåg vad det ska stå men det ska butiken kunna berätta för dig ,, vet dom inte byt butik

  minns jag inte fel så var en GLASFIBERHJÄLM godkänd i 5 år och en i plast halva tiden men även där kan utvecklingen ha ändrat fakta , återigen fråga i butiken då ska handla i ,, en annan sak skydda sig med är ryggplatta , den kan rädda dig från ett liv förlamad i rullstol ,så kostnaden är försumbar .. det räcker med ett enda misstag i ”rätt” tidpunkt från dig eller en medtrafikant och du kan vara dömd till ett liv i rullstol så den lilla skyddsutrustningen man kan köpa för att skydda sig är ett måste och du ska den NATURLIGTVIS INTE VARA BEGANAD ”top Notch all the way” det är ju DIG du ska skydda

  Beganad skyddsutrusning i mina ögon duger möjligtvis att ha på ”display” eller på en fågelskrämma ,, inte under några förutsättningar användas som ett falsk skydd ,,, Men å andra sidan man KAN tvätta KONDOMER oxå och återanvända ,,

  skillnaden där är att om det går snett är att du SKAPAR LIV

  1. Helt sant! Jag ska inte ge mig ut i trafiken utan så många fullgoda skydd det bara går, det skulle jag aldrig våga. Vet inte vad hjälmen är gjord av, men sambon har en drös motorcyklar och tillbehör, så jag hoppas att han har koll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.