Hoppsan, Arbetsförmedlingen

Hoppsan, Arbetsförmedlingen. Igen. Jag skickade ju ett mail till min presumtiva arbetsförmedlare (eftersom jag fick två olika namn), på den e-postadress jag fick av den centrala växeln. De sa att hon skulle vara tillbaka från semestern i morgon, den 2/8. Jag fick ett autosvar på mailet jag skickade, där det står:

”Jag har semester och är föräldraledig. Åter i tjänst den 2/9 2013. Om du har ett brådskande ärende kontakta Arbetsförmedlingen kundtjänst tel: 0771-416 416 eller besök Arbetsförmedlingens direktservice.”

Informationen jag fick tidigare i dag från Arbetsförmedlingens kundtjänst var alltså felaktig, och jag fick ingen som helst information på kontoret. Men så bra, hur ska jag nu få svar på alla mina frågor innan den 20-25 augusti, när jag måste lämna in en lista med de jobb jag sökt? Jag tänker inte besöka kontoret om jag inte absolut måste, för jag har så hemska erfarenheter därifrån så det är inte sant. Och hur jag ska gå tillväga med jobb och vad jag ska söka, eftersom det blivit ett glapp i min sjukskrivning, det fick jag inget svar på annat än att jag borde kontakta min arbetsförmedlare direkt i frågan.

iPhone, telefon

Ingen kan ju anklaga mig för att inte försöka, i alla fall. Känner inte folk någon slags plikt när de är på jobbet? Är man arbetsförmedlare kan man väl i alla fall anstränga sig och ta fram sin kollegas telefonnummer eller se hur länge hon har semester, när jag som sjuk och icke arbetsför kommer dit med en gigantisk portion oro och ångest? Okej att vem som helst inte kan svara på de enklaste av frågor, men ingen av de fyra arbetsförmedlare jag talat med i dag har kunnat svara på något. Hoppsan. Så ska det ju inte vara. Vad ska jag göra nu då?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/hoppsan-arbetsformedlingen/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Torbjörn Svenssonaugusti 1, 2013 kl. 22:22
  • Svara

  Ja jisses, som jag känner igen mig i mycket i det du skriver! Trillade över din blogg över en slump och nu hamnar den på min läslista! Välskrivet och intressant att läsa! Önskar dig verkligen lycka till med AF, för de är ju inte precis kända för att vara smidiga…..
  Mvh Torbjörn

  1. Tack Torbjörn! Det kan nog bli en hel följetong av det här ärendet med AF också – det brukar det ju alltid bli. Med lite tur får jag svar innan jag blir avpolletterad… 🙂

  • Respelionaugusti 2, 2013 kl. 07:00
  • Svara

  Att ha en relation med arbetsförmedlingen är som att befinna sig i en av Franz Kafkas världar.

  1. Ha! Inte helt olikt, faktiskt!

  • Tofflanaugusti 2, 2013 kl. 13:45
  • Svara

  Men… jag blir f*n i mig svarslös…. Ska bli intressant att se om jag hör nåt då från nån blivande handläggare eller om h*n inte existerar…

  1. Jag fick nyss ett svar från någon som läste min eventuella arbetsförmedlares mail, och de sa åt mig att avvakta till den 2/9 när hon kommer tillbaka. Öh, jaha. Fick en ursäkt för den felaktiga informationen från växeln också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.