Huvudvärkstablett

Blä, i går mådde jag inte bra. En touch av huvudvärk hängde med ända från morgonen, och växte sig starkare hela vägen till läggdags. Jag käkar ju redan maxdos Alvedon varje dag, så det är ingen idé att någon säger åt mig att ta en huvudvärkstablett. Vilket dumt ord det är förresten. Det finns väl inte enda receptfritt piller som enbart är för att lindra huvudvärk? Migrän är en helt annan sak och ska inte jämföras med den vanliga huvudvärken jag dras med då och då. Vem säger huvudvärkstablett förresten? Säger de människor som gör det en diskbråckstablett, tandvärkstablett eller en benbrottstablett också? Nej, självklart inte. Möjligen kan man säga värktablett, eller smärtstillande.

smärtstillande, värktabletter. Huvudvärkstablett

Skit samma. Det spöregnade och det enda roliga som hände i går var att jag såg en padda. Tyvärr han den skutta iväg innan jag fick fram kameran, men jag kan intyga att den var väldigt söt. Var trött och less hela dagen, och kunde inte riktigt göra något annat än att pyssla med evighetsjobb som inte syns på bloggen, och surfa lite. Orkade knappt sitta vid datorn ändå. Några minuter då och då, upp och hoppa (inte bokstavligt talat) och sen fortsätta en stund. Obekväm stol, ingen mousetrapper, kan inte stå, ont i musarmen, hugg i ryggen. Ja, ni fattar.

Det kom som sagt i alla fall en himla massa regn, och det var ju bra. Väderrapporten hade sagt klass 1-varning för kraftigt regn, och 31 millimeter. Det vore ännu bättre om det regnade på nätterna så att det gick att vara ute på dagen, och att det regnade lite mer regelbundet. Men inte då. Torka och skyfall. Huvudvärken har lättat sedan i går kväll, och någon extra huvudvärkstablett blir det självklart inte. Hur botar man huvudvärk när man redan äter så mycket smärtstillande man får, och dricker mer än tillräckliga mängder vatten varje dag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/huvudvarkstablett/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petetraugusti 9, 2013 kl. 09:57
  • Svara

  Huudvärkstablett? Det är väl en tablett man tar för att få huvudvärk? Precis som virusprogram är ett program som skapar virus. 😀

  1. Rimligtvis. Lite som olivolja och babyolja. 🙂

  • Tant A.augusti 9, 2013 kl. 11:38
  • Svara

  Hej i regnet! Det är faktiskt delvis som Petetr säger, man får huvudvärk av dom. För att slippa återkommande huvudvärk ska man sluta ta huvudvärkstabletter eller paracetamol. Det blir till ett läge där dom slutar fungera och i princip bara gör saken värre för kroppen. Såg ett intressant program om det, om folk som lever på maxdosen men aldrig ändå blir fri från sin huvudvärk. ”Mat som medicin” heter programmet (tror det gick på TLC). En kvinna fick under läkarkontrollerade former ändrade om sin nuvarande kost helt och hållet, och kunde efter några veckor helt sluta med tabletterna. Den dagliga huvudvärken försvann!
  Fast det gällde ju ”bara” huvudvärk och inte så allvarlig smärtproblematik som du (eller jag) har i övrigt.
  Ett mirakelpiler utan biverkningar mot ALL värk vore på tiden att dom uppfann!
  Kram!

  1. Ja, bra poäng där! Det kan jag tänka mig, jag har till och med för mig att huvudvärk står med som en av biverkningarna på paracetamoltabletter. Måste erkänna att jag känner ingen större skillnad med eller utan den där maxdosen, men de ”boostar” tydligen andra smärtstillande.

   Jag väntar med spänning på dagen då mirakel sker och vi blir smärtfria, kram!

  • Lisaaugusti 9, 2013 kl. 13:26
  • Svara

  Helt rätt Tant A. Själv stoppade jag i mig så mycket huvudvärkstabletter som möjligt. När jag fick reda på att man fick huvudvärk av tabletterna?! så upphörde jag med dom och stod ut en vecka med huvudvärk, men plötsligt upphörde den. Nu har jag migrän ibland och får utskrivet tabletter för det, men däremellan försöker jag låta bli. Jag blev nog beroende. När jag känner lite huvudvärk så tuggar jag tuggummi. Låter konstigt, men faktiskt det hjälper, för mycket av min huvudvärk kom av att jag gnissla tänder på natten.

  1. Jag gnisslar också tänder ibland, kanske det är en av anledningarna! Jag ska prova med tuggummi, för jag kan ändå inte äta fler/andra piller! Tack för tipset, och skönt att du klarar dig utan så mycket piller!

  • Hitta läckaaugusti 9, 2013 kl. 17:03
  • Svara

  Åh vad roligt, och superfina inlägg som alltid!! 🙂

  1. Tack, men roligt att jag har så ont? Nej, inte värst. Om du försöker synas genom att kommentera på större bloggar så kan du väl i alla fall hålla dig till ämnet ?

  • Petteraugusti 9, 2013 kl. 22:59
  • Svara

  Så blir det när amatörer försöker få läsare genom att skicka ut kommentarer utan att läsa inlägget. Fjortisvarning.

  1. Ja, jävligt dumt. Den hamnade i skräpfiltret – vilket jag för övrigt har ett nytt plugin för som är helt briljant – men jag fiskade upp den bara för att få skriva det där. 🙂

  • Petteraugusti 10, 2013 kl. 11:17
  • Svara

  Tänk dig själv ett inlägg med: ”Jag har precis fått cancer” eller ”Min pappa dog precis” och svaret är ”Vad roligt. Titta in på min blogg, bla, bla…..”

  Undrar om de bara klickar in på inlägg de hittar och skriver något för att dra läsare? Uppmärksamhetskåta fjortisar som vill att vi ska upptäcka deras modeblogg. Jag ahr sett en del sådana exempel.

  1. Ja, jag får en hel del sånt, eller bara ”Fin blogg!” Ja, kommentera gärna men säg helst något relevant, liksom. Jag fattar inte varför folk tror att det ger läsare tillbaka?

   I det här fallet var kommentaren från ett företag, Aquademica AB, som antagligen tror att länken från kommentaren är bra för sökmotoroptimering. Knappast, snarare tvärtom. Det är självklart no-follow (just för att slippa sånt här) och sidan de kommenterade på har inte mycket med vattenläckor eller hus att göra. Men vill företaget lägga ner tid på att kika in här så är de självklart välkomna. Vill de annonsera får de maila mig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.