Jobbigheter och kontemplation

Efter det idiotiska och onödiga (om svensk sjukvård hade fungerat som den ska) besöket hos Arbetsförmedlingen i går träffade jag äntligen bästa M. Det var flera evigheter sedan, och det var så härligt att gå och skrota, fika och prata. Slippa tänka på jobbigheter en stund. Vi satt på mitt favoritfik Sturekatten (inga barnvagnar, gott fika men aningen svårt att ta sig in och ut) och försökte dämpa våra huvudvärkar med kaffe och varsin godbit.

Fika från Sturekatten. Skingrade våra huvudvärkar och jobbigheter.

Det gick sådär. Kollade på fina bilder från hans besök i Shanghai, och babblade. Sen promenerade vi ner mot Kungsträdgården och köpte varsin hamburgare, som avnjöts på en solig bänk. Vi lyckades missa två spöregn precis, det första kom medan vi fikade, och det andra kom på väg hem. Vi gjorde ett försök till att röra oss mot Östermalm och spana på killar (både han och jag föredrar sådana) men vi blev distraherade av lampaffärer och det vackraste huset på Kommendörsgatan. Och en hundvalp.

På kvällen satt jag ensam hemma och kontemplerade över en mängd olika scenarion om hur augusti kan komma att bli. Var dessutom helt slut efter både besöket på Arbetsförmedlingen och att gå lite på stan. Just i dag orkar jag inte bry mig om jobbigheter och vad som händer i framtiden, så jag ska nog träffa M i dag också. Älskaren R är på lantstället och pysslar med att bygga saker, så det passar helt utmärkt att ta igen lite M-tid och skingra tankarna med att umgås. Nackdelen är att det lär vara packat på stan, men det kanske går att hålla sig undan det värsta. Om jag orkar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/jobbigheter-och-kontemplation/

2 kommentarer

    • piafiaaugusti 3, 2013 kl. 04:51
    • Svara

    Kommendörsgatan, eyyy? Där bodde jag och exmaken i tio år. En stillsam gata, med som du säger, vackra hus. När vi flyttade dit, fanns det ett Sparlivs med mycket låga priser, små sko- tvätteri- och klädesaffärer som allt efterhand försvann, för att bli cafeer eller kontor. Allt har en fasad, även människorna, numera. Jag har inte varit där mer än ett par gånger sen flytten, men måste säga att miljöer byter ägare och själva mysigheten har tappat massor! Om du visste hur många äldre entreer som rivits och ersatts med glas, glas, glas, lite metall och grälla färger… ledsamt. Tyvärr.

    1. Ja, verkligen! Det var flera bygg- eller renoveringsprojekt på gång där. Väldigt mysigt område annars!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.